Pau Alsina, un sallentí de vuit anys que estudia segon de primària a l´Escola Vedruna de Sallent, és un dels joves integrants de l´equip Germans Alsina-Màquina Motors. Aquesta temporada passada va obtenir uns resultats destacables: va ser primer en el campionat Accema de motocròs i en el campionat territorial de Catalunya en la categoria MX 50. També va obtenir la tercera plaça en la competició Accema de curses americanes. Finalment, va ser cinquè tant en el campionat de Catalunya com en la lliga catalana.

Quan et vas iniciar en el món del motocròs?

Vaig començar quan tenia dos anys i mig, i va ser gràcies al meu cosí Guillem, que va ser qui em va iniciar en aquest món. A més, tota la resta de la família em dóna molt suport, i ells em van ajudar que als quatre anys ja comencés a disputar curses.

Ho compagines amb algun altre esport?

Sí, també practico la natació, vaig al gimnàs i faig servir la bicicleta. Tot això ho faig perquè em va bé per a les cervicals i per preparar-me per a les competicions de motocròs.

Aquesta temporada passada et vas proclamar campió de la competició Accema de motocròs. Com ho vas viure?

Va ser un dels millors moments de la meva curta carrera, és el meu segon títol de motocròs i el tercer en total, ja que també tinc un trofeu en curses americanes.

Passes molts nervis abans de començar les proves?

Sí, moltíssims. Abans d´iniciar les curses sempre em vénen ganes d´anar al lavabo, però un cop estic corrent, em concentro i penso només a fer-ho bé.

Quin ha estat el teu pitjor moment sobre una moto?

Va ser en la darrera cursa d´aquesta temporada, ja que quan estava a punt de guanyar vaig caure i només vaig poder ser quart. Em va fer molta ràbia.

Competeixes a l´equip Germans Alsina-Màquina Motors. Com valores la feina de l´equip i els companys?

Tant l´Elisson Medeiros com l´Àlex López i el Marc Roma, el fill del Nani, fan molt bona feina i són uns bons pilots.

Quina modalitat t´agrada més, el motocròs o les curses americanes?

Prefereixo el motocròs, bàsicament perquè hi ha més salts i perquè el practico més.

Quines són les teves virtuts i els teus defectes com a pilot?

Crec que faig uns bons salts i unes sortides ràpides, però he de millorar el pas pels revolts i les roderes.

Quins són els circuits que t´agraden més?

Em sento molt còmode en els traçats de Vallgorguina, Olvan i Can Taulé.

Quins objectius tens per a aquesta temporada?

Aquest curs participaré en totes les competicions que vaig fer la temporada passada: el campionat de Catalunya, la lliga catalana i les competicions Accema de motocròs i curses americanes. A més, també faré la cursa del campionat nacional i també intentaré anar al Masterkids, una cursa d´àmbit europeu.

Quin és el teu somni?

M´agradaria arribar a participar en el campionat del món, però sé que és molt complicat i que hauré de treballar molt.

I els teus referents?

Em fixo molt amb el Ramon Brucart. M´entreno amb ell cada dimecres i m´ajuda a millorar la posició de la moto i el meu desenvolupament en les roderes. També m´aconsella molt en Toni Elías, i estic molt agraït tant pel seu ajut com també pel que em dóna en Ramon Brucart.