Aida Puntí, una manresana resident a Girona, de 26 anys, que treballa com a directora de recursos humans al Grup Català de Seguretat, es va iniciar en les motos fa només sis anys, i al maig iniciarà tot just la seva primera competició, la Copa d´Espanya de Velocitat Femenina, on competirà en la categoria de 600cc amateur i espera aprendre moltes coses i, si pot ser, guanyar alguna cursa.

Quan es va iniciar en el món del motociclisme?

Doncs va ser bastant tard, ja que quan tenia 16 anys vaig tenir la primera moto, i fins als 20 no vaig començar a practicar als circuits. L´afició per aquest món em ve del meu pare, que sempre ha tingut una moto i m´hi ha enganxat.

Ho compagina amb algun altre esport?

En aquest moment no, però fins fa dos anys també practicava el bàsquet en clubs com el CBiUM o el Vilatorrada. Al final ho vaig deixar perquè no veia gaire compromís a l´equip.

Al maig iniciarà la primera competició, la Copa d´Espanya de Velocitat. Amb quins objectius l´afronta?

Tinc moltes ganes i il·lusió que arribi la primera cursa i sentir una sensació de nervis i de motivació per emprendre aquesta nova trajectòria. Els objectius són clars: aprendre com més ràpid millor i, tot i que sigui el meu primer any, intentar guanyar alguna de les curses.

Aquesta competició és íntegrament femenina...

Sí, es va iniciar la temporada passada amb una sola prova a Navarra i vuit noies participants. El campionat va tenir tant d´èxit que aquest any s´ha ampliat a cinc curses i de moment ja som 25 pilots inscrites.

Com veu el nivell del motociclisme femení català?

Crec que és molt bo, i a la Copa d´Espanya hi prendrem part entre cinc i vuit noies catalanes. Tot i que també he de dir que a la zona del sud d´Espanya també hi ha molt bon nivell de corredores.

Com s´està preparant per al campionat?

El mes d´octubre ja vam començar a preparar-nos, sobretot físicament, ja que fa vuit mesos va néixer el meu primer fill. A més, tinc un entrenador personal amb el qual treballem aspectes com la motivació i el reconeixement dels circuits. Finalment, aquest mes ja hem pogut completar el primer entrenament amb la moto de competició, una Yamaha R6R 2008.

I quines han estat les sensacions?

Al principi vaig poder córrer amb la pista molla, i després ja es va anar assecant i també vaig practicar amb la pista seca. Les sensacions van ser bones en tots dos casos, tot i que em vaig trobar un pèl millor en pista seca.

Quants diners costa prendre part en la Copa d´Espanya?

El pressupost mínim per participar és de vora els 16.000 euros, comptant els pneumàtics, l´equipament, els desplaçaments i la llicència, entre d´altres.

Té lligat algun patrocinador per fer front a aquestes despeses?

De moment ja hem contactat amb quatre empreses (Grup Català de Seguretat, Nova Actitud, ITR i Sportmoto Team) que em paguen més o menys 2.500 euros en total. Estem intentant buscar més patrocinadors, i també posarem a la venda samarretes de l´equip per tal d´assolir més ingressos.

També participarà en un trofeu català de resistència.

Sí, serà una prova de tres o quatre hores de durada i hi prendré part amb el meu home, que també és aficionat a les motos.