Els tres equips de casa nostra a la Primera Catalana arriben força ben situats al darrer terç de lliga. En els partits de demà, tots buscaran fonamentar més les aspiracions de continuar en la lluita pels llocs més capdavanters; cal recordar que el campió pujarà directament a la Tercera Divisió, i el segon podrà jugar la promoció d'ascens.

En el grup 1, qui en teoria ho té més pelut aquest cap de setmana és l'Avià, cinquè amb 37 punts, ja que li correspon visitar el Vilassar, líder amb 41. Oliver Ballabriga, el tècnic dels berguedans, reconeix la dificultat: "durant les darreres 5 jornades, ells no han perdut ni han encaixat cap gol. Però nosaltres ens trobem en una bona dinàmica, en aquest període hem guanyat tres partits i només n'hem perdut un. Hi anem amb la voluntat de fer un bon partit, no tenim obligacions". Són baixes per sanció Casasayas i Edu; per sanció, Miki i Uri.

El CE Manresa, quart classificat amb 37 punts, va rebre un cop en la seva moral arran de la derrota al camp de l'Andorra (1-0). Per al seu entrenador, Dani Andreu, "no va ser just, ens vam merèixer més, amb una segona part que va ser de les millors de la temporada".