Sembla que el Barça no pararà fins que no tingui la lliga totalment guanyada. Els blaugrana han encadenat dues visites a camps de minúscules dimensions, dijous a Vallecas i ahir a Ipurua, amb dos triomfs contundents amb els quals no han donat cap possibilitat al rival. Davant de la possible relaxació derivada de tenir lluny els dos màxims oponents, es podia esperar una disminució de la intensitat. Però no ha estat així.

Els actuals campions busquen incentius, com ara obtenir el pitxitxi. Els quatre gols del dia anterior de Cristiano Ronaldo va fer despertar Messi, que suma sis gols en els tres últims partits, Suárez, que va trencar la mala ratxa de tres partits sense marcar. L'argentí ja només té sis gols menys que el portuguès i l'uruguaià se situa a un. Amb la falta de competitivitat pel títol que es presumeix, sembla que aquest serà l'incentiu principal per als últims partits de lliga.

Com a Màlaga, però millor

Amb la baixa de Neymar per sanció, Luis Enrique va preferir no canviar gaires coses i va canviar home per home. Munir, que ja va actuar en l'última absència del brasiler, a Màlaga, va ocupar al seu lloc i Arda Turan va entrar per Iniesta en l'única variació tàctica voluntària respecte de l'equip ideal. Els blaugrana es prenien, tal com va passar a Vallecas, molt seriosament la visita a un camp petit i van sortir conscients que l'Eibar pressionaria, com va fer Dani García amb una falta dura a Busquets en el primer minut.

El Barça va tenir la primera arribada per la banda esquerra, després d'unes mans de Radosevic que van acabar amb targeta. La defensa va blocar el primer xut de Suárez, però no va poder frenar l'uruguaià en l'acció del primer gol. Aquest va agafar per primera vegada l'esquena de Ramis, va entrar a l'àrea i, tal com va fer justament a Màlaga, va fer la centrada de la mort perquè Munir només hagués d'empényer la pilota a la xarxa. Suárez, negat amb el gol, hauria pogut fer el segon al minut següent en un contraatac, però va rematar massa alt.

Més equilibri

L'Eibar va reaccionar a còpia d'intensitat. Ivan Ramis va rematar de cap un córner en el primer avís. El joc es va fer d'anada i tornada. Suárez va centrar primer malament i després no va arribar a una deixada de taló d'Arda, que ahir va fer d'Iniesta amb total garantia en el seu millor partit amb la camiseta del Barça.

Aleshores, quan va parar de ploure, van arribar els millors minuts de l'Eibar, amb una mala rematada d'Escalante i una pilota perduda per Mascherano que va estar a punt de derivar en un autogol de Busquets. Però aquest Barça és tan letal que quan sembla que el tens atrapat, t'enganxa a la contra. Així, al minut 42, Capa va perdre una pilota absurda al seu camp, Munir la va cedir a Messi i, quan semblava que aquest la hi tornaria, va preferir encarar el mateix lateral, que havia recuperat la posició, i xutar creuat lluny de l'abast de Riesgo. Abans del descans, hauria pogut caure el tercer, però Rakitic no va arribar a una centrada d'Alba després d'una bona acció de Munir.

A l'espera del tercer

Amb un Eibar desanimat i molt cansat, la segona part es va convertir en una llarga espera fins que arribés el tercer gol. Si els guipuscoans marcaven, encara podrien tornar a entrar al partit, però no va tenir cap aproximació a la porteria de Bravo excepte un xut massa alt d'Adrián en un contraatac al minut 20.

Abans, entre Messi i Suárez havien fet anar de corcoll la defensa en tot d'accions en què fallava sempre la passada final. La resolució del partit va arribar en una centrada sense aparent perill de l'argentí que Undiano va considerar que Ramis desviava amb el braç. Va semblar que no, que la va tocar amb el costat. El crac mundial va assumir el llançament del penal. El va fer fluix i pel mig, enganyant el porter i tancant una discussió sobre la falta d'encert en aquesta sort.

En els últims minuts, triple canvi per fer descansar gent, targeta buscada de Mascherano, que complirà sanció contra el Getafe, i gol de força i potència de Luis Suárez, que va rebotar en Capa i Dani García abans d'afusellar Riesgo.