Tsuyoshi Iwamoto, un llançador esquerrà de Fukuoka (Japó) que ha passat per diverses lligues potents, és el flamant fitxatge del Beisbol Club Manresa, que d´aquesta manera aconsegueix un jugador de garanties per al primer equip i un bon mestre per promocionar el seu esport a la capital del Bages.

Iwamoto es va iniciar en el beisbol quan tenia vuit anys en un equip d´Osaka, on va romandre durant deu anys, i explica que «en guardo molts bons records, és on va començar tot. També m´agradava la natació i el futbol sala, però la meva estada a Osaka em va fer decantar definitivament pel beisbol».

Als divuit anys va haver de canviar de formació i durant dos anys va formar part de la plantilla de l´institut Koyasan de Wakayama. En acabat, es va desplaçar a Tòquio per estudiar la carrera de Business and Fitness, que va cursar durant dos anys al mateix temps que jugava a l´equip del Japan School Business.

Oportunitat als Estats Units

L´any 2005 va haver de buscar com guanyar-se la vida. En termes laborals va entrar a treballar en un establiment de la cadena McDonald´s, mentre que en els esportius va trobar un equip de nivell: el Tokyo LBC de la primera divisió del Japó.

Tres temporades més tard, va fitxar pels Gold´s Gym de Tòquio, i el 2012 li va arribar la seva millor oportunitat. Els Samurai de San Diego, un conjunt nord-americà de la màxima categoria, li van oferir un lloc a l´equip, i Iwamoto recorda que «em va fer molta il·lusió poder formar part d´aquest gran equip juntament amb altres bons jugadors mexicans i nord-americans. Crec que és l´equip on hi havia més nivell de tots els que he estat».

Després de dos grans anys a San Diego, Iwamoto va jugar amb els Texas Stars, i tot seguit va decidir tornar al Japó, al JBCA Kashima de primera divisió.

El Rivas, primer pas estatal

Però la seva aventura no es va acabar als Estats Units, tal com ens explica: «vaig rebre una oferta d´un equip holandès, el Honkeloal Hoofdklane DSS Haaslens, i la vaig acceptar de seguida, ja que Holanda és un dels països europeus més potents». A començament d´any va venir a l´Estat espanyol per jugar al Rivas madrileny, i això va ser gràcies a «un antic company, Takeyuki Yamato, que hi jugava i em va convèncer per anar-hi».

Iwamoto va durar poc a Madrid, ja que volia conèixer la cultura catalana: «em vaig estar entrenant a Viladecans i Sant Boi, i m´agradaven molt els seus projectes, però un dia vaig conèixer l´àrbitre Adolfo García, que havia estat al Japó, i em va explicar el projecte del Beisbol Manresa. Em va entusiasmar i vaig venir cap al Bages ràpidament».

Gran acollida a Manresa

En arribar al Beisbol Club Manresa, tot el club es va bolcar en el fitxatge: «em van organitzar un matx de benvinguda i vam fer una sessió de fotos per les instal·lacions. Això va refermar la meva idea i vaig veure que no m´havia equivocat».

Els seus primers dies al club, Iwamoto ja va treballar amb els jugadors de la base, i explica que: «fa poc temps que sóc aquí, però veig que hi ha bons llançadors i batedors, i que fa falta millorar molt els aspectes defensius».

Carles Fernández, l´ànima del Beisbol Club Manresa, va declarar que «és un luxe tenir un jugador del nivell de Tsuyoshi, i crec que entre aquesta incorporació i la construcció del nou camp a la zona del Congost aconseguirem donar un impuls vital al beisbol manresà».