El ceretà Josep Antoni Hermida és una de les atraccions de la primera prova de la Copa Catalana Internacional, que comença demà a Banyoles. Es tracta d'una de les competicions més prestigioses del calendari internacional, que té lloc des del 2002 i que permetrà veure en acció excampions del món i llegendes d'aquest esport, com ara el ceretà Josep Antoni Hermida o el francès Julien Absalon. A més, es preveu una nombrosa presència de corredors dels equips de la Catalunya Central.

El recorregut de la prova banyolina serà atractiu i espectacular, amb un circuit de set quilòmetres amb importants i forts desnivells, amb sortida al parc de la Draga i que transcorre pel puig de Sant Martirià.

Preparant-se per a Rio

El fet que aquest sigui un any olímpic provoca que les competicions que es fan siguin importants per als ciclistes, que han de sumar els punts necessaris per ser a la cita olímpica. A Banyoles hi haurà la selecció belga, l'holandesa i també l'escocesa, a part de corredors d'àmbit internacional procedents de França i del centre d'Europa, a més dels espanyols Carlos Coloma, Sergio Mantecón, David Valero o Pablo Rodríguez. En noies, l'actual campiona del món, la francesa Pauline Ferrand-Prévot encapçala un cartell de luxe.

Calendari de sis curses

La cursa de Banyoles serà la primera de les sis que conformen el calendari de la Copa Catalana Internacional, des d'ara fins al proper 10 de juliol, gairebé un mes abans dels Jocs. El 9 i el 10 d'abril hi haurà la cursa de Corró d'Amunt; el 24 d'abril, la de Barcelona; el 30 d'abril i l'1 de maig, al Solsonès, a la vall de Lord. A continuació, el 5 de juny, el desembarcament serà a Igualada, i s'acabarà el 9 i el 10 de juliol a la Vall de Boí.