Assessora tant federacions com clubs, entrenadors o jugadors de futbol. L'empresa catalana Soccer Services, impulsada per l'exentrenador del Barça Carles Romagosa, actualment director tècnic del centre de formació del París Saint-Germain francès (PSG), ofereix els seus serveis d’orientació arreu del món. Des dels Estats Units al Japó, passant per Austràlia, la Xina, Polònia, el Canadà, el Brasil, entre molts altres països, han confiat, i confien, en els tècnics del Soccer Services, que aporten una metodologia singular en tots els àmbits relacionats amb el futbol.

Una de les cares visibles del Soccer Services és el gironellenc Ferran Sibila, amb el càrrec de director tècnic. Amb la carrera d'educació física sota el braç, els títols de 1r i 2n nivell d'entrenador i un anglès més que acceptable, Sibila ha obert fronteres amb la manera de veure el futbol d'aquest grup empresarial, que té cinc anys de vida: «som un grup de gent a qui agrada el futbol, i volem compartir les nostres idees».

Una de les experiències més llargues fins ara Ferran Sibila l'ha dut a terme al Japó. «Hi he estat pràcticament un any. Allà tenim un gran lligam amb la federació japonesa. Hem assessorat els coordinadors dels cursos d'entrenadors que imparteix l'estament federatiu. Nosaltres, en aquest cas, no fem de professors directament, però si que participem en alguna conferència que s’organitza. També contribuïm amb l’impuls a les acadèmies que la Federació Japonesa té repartides pel país. En això, jo, concretament, he portat el grup sub-18. Els jugadors han de passar unes proves i viuen en residències amb l’objectiu que puguin ser professionals. També hi ha grups de jugadors sense aquesta meta tan agosarada. Una demostració del bon nivell que teníem és que, en el meu cas, em van seleccionar diversos jugadors per al combinat juvenil del Japó», ha apuntat Sibila.

Sobre el futbol japonès, el tècnic de Gironella té clar que «està progressant molt. El beisbol encara mana al Japó, però, entre els nens, el futbol està guanyant molt territori. Estaríem parlant del 60% d’interessats pel beisbol i el 40%, pel futbol. Soccer Services utilitza la metodologia d'entrenament Ekkono, dissenyada per Carles Romagosa i David Hernández, basada en la formació cognitiva. Hem viatjat per tot el Japó per donar-la a conèixer. Un bon exemple de l'empenta del futbol al Japó és que, no fa gaire, la selecció sub-15 japonesa va anar a jugar un torneig a França i es va mostrar molt competitiva: va superar, fins i tot, Anglaterra, i va caure només amb França; també a Alemanya, un grup japonès va superar el Borussia Dortmund. I al Mundial de clubs del desembre passat, el Sanfrecce Hiroshima japonès va tenir contra les cordes el River Plate argentí en una de les semifinals; els argentins només van imposar-se per 1 a 0. Un dels aspectes que els ajuda a créixer és que a les seves lligues tenen molt acotat el tema dels jugadors extracomunitaris i la majoria de futbolistes de les plantilles són locals».

Altres sortides de Ferran Sibila han estat a Finlàndia i els Estats Units. «S’ha tractat d’estades més curtes, per coordinar un campus i per fer-hi un curs d'entrenadors, respectivament». Una altra feina ben agraïda per al gironellenc és la tecnificació a títol individual de, fins i tot, professionals: «tenim jugadors de les lligues franceses de Primera i Segona Divisió que demanen els nostres serveis per aconseguir millores a l'hora d'entendre el joc, perquè siguin més llestos dins del camp. En aquest apartat, tenim jugadors de totes les edats, des dels professionals fins a joves amb futur; molts cops, fem servir vídeos del mateix futbolista per analitzar el que fa i en què pot millorar. De vegades, però, ens trobem entrenadors de clubs que són reticents a aquests entrenaments individualitzats, i no veuen que afavorim la millora dels seus jugadors».

En el cas de Ferran Sibila, i quan la feina professional al Soccer Services li ho permet, juga amb el Gironella, equip que milita a Segona Catalana, immers en plena lluita per la permanència. Tenint en compte els seus coneixements tàctics, Sibila no amaga que, amb l’entrenador del conjunt gironellenc, Jordi Pont, Ponti, «de vegades comentem algun aspecte, però està clar que el tècnic és ell. En tot cas, com que som cosins, l’entesa és més fàcil».