L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que l'any passat es va convertir en triple campió del món de Fórmula 1, sortirà des de la 'pole' aquest diumenge al Gran Premi d'Austràlia, el primer del Mundial 2016, que es disputa al circuit d'Albert Park de Melbourne.

Hamilton ha signat la cinquantena pole de la seva carrera en Fórmula 1 en cobrir els 5.303 de la pista australiana en un minut, 23 segons i 837 mil·lèsimes, 360 menys que el seu company alemany Nico Rosberg, que sortirà al seu costat des de la primera fila.

Des de la segona línia arrencaran els dos pilots de Ferrari, l'alemany Sebastian Vettel -tercer en la cronometrada principal- i el finlandès Kimi Raikkonen.

El madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso), fill del doble campió mundial espanyol de ral·lis d'igual nom, sortirà setè en la primera prova de l'any, al costat de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), però per darrere del seu company holandès Max Verstappen , que arrencarà cinquè.

Max sortirà al costat del brasiler Felipe Massa (Williams), sisè en la qualificació d'aquest dissabte, que s'ha disputat seguint el nou format que eliminava, cada noranta segons -en els últims minuts de cadascuna de les tres rondes-, al pilot amb el pitjor temps.

Fernando Alonso sortirà dotzè a Albert Park. El doble campió mundial asturià arrencarà des de la sisena fila, al costat del finlandès Valtteri Bottas, onzè en la qualificació.