Ni escrit pel millor dels guionistes. La neu, tan cotitzada al llarg de tot l'hivern al Pirineu, ha estat la gran protagonista de la Cerdanya Skyline. La forta nevada del passat dimecres i la d'última hora, la nit abans de la cursa, s'han convertit en el gran al·licient d'aquesta primera edició. Un terreny on s'han mogut de meravella Josep Roset i Sheila Avilés, que passaran a la història com els primers guanyadors de la prova.

Unes condicions meteorològiques que han obligat a l'organització a unificar els dos recorreguts. Finalment, els 500 corredors inscrits a la prova han format part de la mateixa graella de sortida. Tots els participants han fet front al recorregut de 20 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu. La seguretat, als punts de més altimetria, no es podia garantir a l'itinerari de 30 quilòmetres. La neu acumulada i la boira de primera hora impedien realitzar un hipotètic rescat. Aquesta ha estat la raó que ha motivat a la direcció de Klassmark a agrupar ambdues distàncies.

Vilallobent, Puigcerdà, ha donat la benvinguda a la Cerdanya Skyline a dos quarts d'onze del matí, moment del tret de sortida d'aquesta prova tan esperada. Els primers compassos de la cursa recorrien els camins i corriols de Queixans i Urtx de Fontanals de Cerdanya. A partir d'aquest punt, els corredors anaven guanyant metres en el mateix moment que la neu els hi robava el protagonisme. Un paratge emblanquinat esperava als participants a més de 1700 metres d'altitud.

"Ens ho hem passat molt bé amb la neu" exclamava Josep Roset, guanyador de la Cerdanya Skyline. El de Navàs, corredor sub23, no ho ha tingut fàcil. Al llarg de tot el recorregut ha liderat la prova amb companyia d'en Pere Aurell i l'Ignasi Riuró, segon i tercer classificat respectivament. Els tres han intentat, sense èxit, despenjar als seus rivals en les zones que afavorien les seves condicions tècniques. No obstant això, no ha estat fins al tram final on s'ha decidit la prova.

En el darrer dels avituallaments, en Pere Aurell i l'Ignasi Riuró s'han aturat breument per agafar forces abans del descens final, mentre en Josep Roset ho aprofitava per realitzar un canvi de ritme i guanyar uns metres que l'han catapultat cap a la victòria. Ha aturat el cronòmetre en 1 hora, 49 minuts i 42 segons.

Per la seva banda, una altra sub23 ha estat la gran protagonista entre les noies. Sheila Avilés ha liderat la prova des del primer instant, però en els darrers quilòmetres ha hagut de conviure amb l'ombra d'Anna Coment, de menys a més. "El descens cap a Vilallobent ha estat un teva i meva amb l'Anna" argumentava la guanyadora de la prova. De fet, la vencedora s'ha decidit per tan sols quatre segons.

La Sehila Avilés ha fet bona la seva condició d'atleta ràpida, prové del cros, davant d'una Anna Comet molt més experimentada i acostumada a córrer curses de llarga distància. La nova marca a batre: 2 hores, 8 minuts i 9 segons. El podi l'ha completat una altra sub23, la Júlia Font.

La neu i el fang, que apareixia a mesura que els participants trepitjaven la mateixa traça, han atorgat un punt d'heroïcitat a la cursa. Un itinerari molt més exigent i tècnic de l'esperat on tots els corredors han pogut viure una experiència única. La neu acumulada, al llarg de tot el recorregut, s'ha convertit en el segell d'una Cerdanya Skyline on molts participants han pogut córrer per aquest terreny per primera vegada.