L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) s'ha convertit en el primer líder del Mundial de Fórmula 1, en guanyar aquest diumenge, al circuit d'Albert Park de Melbourne, el Gran Premi d'Austràlia, marcat per l'espectacular accident de l'asturià Fernando Alonso (McLaren), que per sort, ha estat lleu.

Rosberg, subcampió mundial les dues passades temporades, ha sumat la seva quinzena victòria en la categoria reina de l'automobilisme en guanyar a Austràlia per davant del seu company i gran rival anglès Lewis Hamilton -últim campió del món, que havia sortit des de la 'pole'- i del seu compatriota Sebastian Vettel (Ferrari), que han acabat segon i tercer, respectivament.

L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) ha estat quart, per davant del brasiler Felipe Massa (Williams). Carlos Sainz (Toro Rosso) ha acabat en una notable novena plaça.

AlonsoEn la dissetena de les 58 voltes de la cursa, el cotxe d'Alonso ha colpejat amb el seu pneumàtic davanter dret la roda posterior esquerra de monoplaça del mexicà Esteban Gutiérrez, a qui intentava avançar i qui també s'ha hagut de retirar després de l'accident.El cotxe del doble campió mundial asturià ha sortit projectat i ha donat dues voltes de campana. Tot i que el seu McLaren ha quedat destrossat, Alonso ha sortit pel seu propi peu del monoplaça, igual que Esteban Gutiérrez..El Mundial es reprendrà d'aquí a dos caps de setmana al circuit de Sakhir, seu del Gran Premi de Bahrain.