El ciclista italià Davide Cimolai (Lampre) s'ha imposat aquest dissabte a l'sprint en la sisena i penúltima etapa de La Volta a Catalunya, un recorregut de 197,2 quilòmetres entre Sant Joan Despí i Vilanova i la Geltrú, després de la qual el colombià Nairo Quintana (Movistar) es manté líder a falta d'una jornada.

El pilot va neutralitzar l'escapada que va dominar els últims quilòmetres gairebé en la línia de meta, en què Cimolai, arribant des de darrere, va aconseguir vèncer en l'arribada massiva.

El gran grup es va mantenir unit durant el primer terç de l'etapa, però finalment les ratxes de vent el van tallar en dos. Després de diversos intents d'escapada, la primera del dia va arribar al quilòmetre 60, en què Vakoc (Etixx), Chaves (Orica), Ten Dam (Giant), Domont (AG2R) i Hesjedal van aconseguir escapar, però poc després van ser neutralitzats, formant-se un grup capdavanter de fins a onze corredors.

Així doncs, van estar armant un avantatge de cinc minuts respecte als perseguidors, que es va reduir en dos minuts a la pujada a l'Alt de les Ventoses, de segona categoria. A poc a poc, els escapats van acusar el cansament mentre el gran grup s'apropava a poc més de dos minuts.

En els últims quilòmetres el grup d'escapats es va reduir a nou ciclistes, poc després Chaves (Orica) i Hardy (Cofidis) eren absorbits pel grup i Minnaard sucumbia, per la qual cosa només sis lluitarien pel triomf d'etapa. Tot i això, a l'últim quilòmetre el gran grup els va donar caça i Cimolai va mostrar el seu poder arribant des de darrere.

El podi de l'etapa el van completar, amb el mateix temps que el guanyador, l'alemany Nikias Arndt (Giant) i el belga Tosh van der Sande (Lotto).

Per la seva banda, el colombià Nairo Quintana (Movistar) segueix liderant la ronda (23.07:41) amb set segons d'avantatge sobre l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff), segon, i 17 sobre l'australià Richie Port (BMC Racing).

Aquest diumenge es disputarà la setena i última etapa, de 136,4 quilòmetres amb sortida i arribada a Montjuïc, on es coronarà al nou campió de la ronda catalana, que rellevarà l'australià Richie Port (BMC Racing).