El Barça s'ha vist més castigat que el Reial Madrid en els partits de selecció que s'han disputat en aquesta aturada de la Lliga BBVA. Aquesta és la conclusió que s'extreu en analitzar els minuts, els problemes físics i els viatges dels jugadors d'un i altre equip. Pel que fa a les distàncies recorregudes, els blaugrana han acumulat fins a 100.000 quilòmetres més que els blancs. Els jugadors del Barça han completat 189.660 quilòmetres d'avió i els jugadors del Madrid, 89.831. Aquesta diferència també es deu a que l'equip culé ha aportat 17 jugadors a les respectives seleccions (cal comptar també el viatge d'Ivan Rakitic, tot i no jugar cap minut) pels 12 que han viatjat per part del Madrid.

A més, fins a 7 jugadors blaugrana han viatjat a Sud-Amèrica amb desplaçaments més llargs (Suárez, Messi, Mascherano, Bravo, Alves i Neymar). En canvi, al Madrid només 3 (Navas, James i Danilo). L'uruguaià Luis Suárez ha estat el més viatger, amb 28.132 quilòmetres. Pel que fa a minuts, els homes de Luis Enrique han jugat 213 minuts més que els de Zinedine Zidane, tot i que Neymar, Mascherano i Bravo només van jugar un partit dels dos que havien de disputar.

Alarmes a la rereguarda

La mala notícia la va protagonitzar el defensa Jéremy Mathieu, que es va lesionar quan només portava 8 minuts sobre el camp en el França-Rússia. El central va patir un trencament al menisc intern del genoll dret i podria estar 5 mesos de baixa i es perdria el que resta de temporada, segons informacions de Catalunya Ràdio. El francès serà intervingut avui dijous pels doctor Ramon Cugat i Ricard Pruna. Així doncs, Luis Enrique perd efectius en la defensa, ja que no podrà disposar d'ell si vol donar descans a Jordi Alba, i es queda sense opcions, ja que Adriano també estarà 10 dies de baixa. Aleix Vidal, Bartra, Vermaelen i el polivalent Sergi Roberto hauran de complir per mantenir el bon nivell de la defensa blaugrana.

Onze de gala

Malgrat el desgast d'aquests dies i les lesions, Luis Enrique podrà tenir els 11 jugadors amb qui té més confiança. Claudio Bravo a la porteria, defensat per Alves, Piqué, Mascherano i Alba, que estaran disponibles per al partit d'aquest dissabte, al qual vindrà descansat el mig del camp titular, ja que Busquets, Rakitic i Iniesta no van disputar els partits de seleccions.

Tot i els quilòmetres i minuts acumulats, ningú posa en dubte que Messi, Suárez i Neymar siguin titulars en un partit tan important.