El tarragoní Albert Cabestany s'ha imposat per un sol punt de diferència en la primera de les dues jornades del Gran Premi de Catalunya de trial, que es disputa entre dissabte i diumenge a Cal Rosal i Olvan, al Berguedà. El pilot de Sherco ha acumulat 20 punts, un menys que Toni Bou, que ha estat segon.

El pierenc, que ha començat adolorit per la lesió a l'espatlla que ja no el va permetre competir la setmana anterior al Trial de les Nacions Indoor, ha estat durant tot el dia entre el quart i el cinquè lloc, però un sensacional recorregut final, amb només dos punts de penalització, li ha permès pujar a un segon graó del podi que té gust de glòria.

Adam Raga, amb una TRS, ha estat tercer, amb 23 punts, i han completat els cinc primers llocs el basc Jaime Busto, líder durant els dos primers recorreguts (26 punts) i el gallec Jorge Casales (30). El pilot de Pals i del Moto Club Baix Berguedà Jeroni Fajardo ha estat sisè, amb 33 punts.

El bon temps i la gran quantitat de públic han presidit la jornada inaugural del Gran Premi de Catalunya, i també de tot el Mundial, que viurà el seu segon capítol aquest diumenge.