L'Atlètic de Madrid ha saltat a la gespa de l'estadi Vicente Calderón amb l'escalf de la seva afició i amb l'estratègia ben definida. Els primers minuts del partit han estat per l'equip 'colchonero', que ha tingut tres arribades consecutives a la porteria de Ter Stegen.

El Barça ha sortit a veure passar els minuts i s'ha limitat a conservar la possessió de la pilota en zones poc perilloses. Els de Luis Enrique han seguit amb la dinàmica negativa dels últims partits i no s'han retrobat amb el bon joc que els va portar a ser un equip temible.

Els guerrers de Simeone, amb una pressió avançada molt treballada i intensa, esperaven el seu moment per sortir a la contra i fer mal al Barça. Els dos equips semblaven contents amb el 0-0 i els minuts passaven sense que a la gespa passes absolutament res.

Però de cop i volta el Barça ha tornat a la realitat. Un clatellot que els ha situat en aquest estat de depressió en el que s'ha instaurat des de que el Reial Madrid li va trencar la ratxa de victòries. El conjunt català no sap especular i Griezmann li ho ha recordat. Al minut 36 el francès ha marcat el primer gol del partit i ha posat als madrilenys per davant en la eliminatòria.

El cop ha estat dur pel Barça, que si ja estava tocat anímicament abans d'arribar al xoc, s'ha acabat d'enfonsar. Al minut 42, Neymar ha fet, des de molts metres, el primer xut entre pals de tota la primera meitat. Amb el Barça perdut i l'Atlètic crescut, ha arribat el descans.

A la segona meitat l'equip de Luis Enrique ha amagat amb una possible reacció. Com va passar al Camp Nou, els blaugranes han posat més intensitat i fent pujar els laterals han aconseguit crear cert perill. Tot i la lleugera millora, la circulació ha estat lenta i la paret de Simeone, amb 11 jugador dins l'àrea, ha estat infranquejable.

Un xut llunyà d'Iniesta i una jugada de Suárez han estat les aproximacions més perilloses. En aquell moment, l'Atlètic ha fet el que millor sap fer, deixar córrer el rellotge en accions de picardia. El jugadors del Barça hi han ajudat, ja que han perdut els nervis. Els bons moments de joc blaugrana s'han acabat d'esvair.

En els últims minuts, amb el Barça bolcat a l'atac, un contracop letal de l'Atlètic ha acabat amb un clar penal de Mascherano. Griezmann no ha fallat i ha anotat el segon.

Tot i no mereixeu, el Barça encara hauria pogut forçar la pròrroga, ja que en temps de descompte l'àrbitre Rizzoli no ha xiulat un penal per mans de Gabi a la frontal de l'àrea. El col·legiat ha xiulat falta fora de l'àrea i Messi no ha estat encertat.

Amb el 2-0 final i el Cholo Simeone animant el Calderón, el Barça ha quedat fora de la Champions League i ha caigut a les tenebres en només unes setmanes. De la perfecció futbolística d'abans del clàssic, a la desesperant pèrdua de rumb actual. Queden la Lliga i la Copa.