Amb el teatre Els Catòlics ple a vessar, ahir a la tarda es va fer l'acte de presentació del llibre del centenari del Club Futbol Cardona. 100 anys de futbol a Cardona. 1916-2016, obra de l'arxiver Andreu Galera i de l'exjugador i actual president del Foment Cardoní Joan Company, desgrana, en 400 pàgines, els detalls més destacats de la vida centenària del CF Cardona (inicialment, Centre d'Esports Cardona, fins al 1952), des dels seus orígens fins a l'actualitat.

En la presentació, hi van participar l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch (l'Ajuntament ha estat un dels estaments impulsors del llibre, conjuntament amb la mateixa entitat centenària); el president del CF Cardona, Joan Tomàs; els autors de la publicació i Esteve Olivella, en representació de la Federació Catalana de Futbol. Gent relacionada amb el club en un moment o altre de la seva història van participar a l'acte, en què no van faltar els records i experiències viscudes. Un audiovisual va repassar alguns moments històrics del CF Cardona, i el sopar amb la participació de gent relacionada amb el CF Cardona en diverses etapes va posar fi a la jornada.

El treball realitzat per Andreu Galera i Joan Company s'ha dut a terme durant dos anys d'investigació acurada. Galera ha fet la primera part del llibre, des dels inicis del futbol cardoní fins al 1968, i Company ha estat l'encarregat de resseguir la història fins al moment actual. L'explicació de la fundació del club, la construcció del camp actual (1935) o alguns dels ascensos més rellevants són alguns dels aspectes més destacats que queden plasmats en el llibre.

Una de les curiositats és que s'inclou un llistat amb els noms dels prop de 470 jugadors que han passat pel CF Cardona; i també hi ha més de 800 imatges històriques del club.