El Barça juga avui contra el Deportivo el primer dels últims cinc partits d´una lliga que semblava acabada però que està deparant un final emocionant i intens. Malgrat el mal moment de l´equip de Luis Enrique, ara empatat amb l´Atlètic i amb el Madrid a un punt, les pe-

nyes blaugrana de les comarques centrals estan convençudes de la revifada del conjunt i que acabarà segellant una magnífica temporada aconseguint el doblet.

Josep Aranda, president de la Penya Blaugrana de Berga, creu que el partit d´avui «és clau» i que, si el Barça guanya, «guanyarem la lliga». El president de la PB Calaf, Edgar Cardona, és optimista i creu que «la pilota acabarà entrant i guanyarem la lliga i la Copa», assegura Cardona, que argumenta que els últims 5 rivals són assequibles, idea que també comparteix Ignasi Vallès, president de la PB Sant Joan de Vilatorrada, qui creu que «els guanyarem tots, no hi ha altra opció». Alguns, com Jaume Casals, president de la PB Sant Fruitós, no tenen tan clara la victòria del Barça contra el Deportivo: «trobo molt difícil remuntar i guanyar aquests 5 partits després de la baixada dels últims 3. Si no guanyem avui, ja podem plegar i haurem de fer com fèiem abans, estripar els carnets de soci». «Ens girem molt fàcilment, ho portem tant al cor que creiem que una derrota és una tonteria, però passa un altre partit i tornem a perdre i no saps cap a quin cantó tirar», explica Albert Llorens, president de la PB Puigcerdà, que no entén què ha passat per «estar empatats, quan fa dues setmanes estàvem a 10 punts»

Causes de la davallada

«La raó és la de sempre, que vénen dels partits de la selecció i no són màquines; són humans», assegura Francesc Fernández, president de la PB Avinyó, que confia en l´equip que «ha estat 39 jornades sense perdre, i ara, per no guanyar 4 partits, no podem perdre la confiança en aquests jugadors que ens ho han donat tot». Qui acusa la mala sort pel mal moment del trident és Jaume Fortuny, president de la PB Cor de Catalunya: «els de dalt no és que estiguin malament, d'oportunitats en creen, però si abans sempre entrava la pilota, ara no vol entrar».

Andreu Trullàs, president de la PB Mura, creu que la mala ratxa del Barça coincideix amb la de les seves estrelles. «Quan no funcionen els tres de dalt, no funciona res. Fins ara hem guanyat per ells, però quan arriba el moment de la veritat no tenim solucions», opina Trullàs, qui tem pel futur de l´equip, «Luis Enrique no preveu a llarg termini, només ju-guen els 11 titulars, que ja tenen una certa edat. No té un equip previst per a l´any que ve o l´altre». Tot i així, creu en la remuntada culé : «només amb un títol ja estaria content, però crec que guanyarem el doblet i solucionarem un gran any». Dídac Flores, president de la PB Puig-reig, analitza la situació actual: «el futbol són cicles, i des de la parada de seleccions, sembla que hem perdut la bona sort i el bon joc». Flores creu que hi ha massa partits per a pocs jugadors, ja que «els mesos de març i abril sempre passa el mateix, s´acumula tot i no tenim recanvis a la banqueta i els jugadors no descansen».

Ignasi Vallès també resumeix el mal moment per aquestes raons, ja que « tenim una plantilla justa, crec que tenim un 11 titular definit i que els altres jugadors que han d'entrar baixen molt la categoria i el nivell».

Desgast psicològic

Antoni Claramunt, president de la PB Igualada, creu que «no es tracta d´un problema físic, és més psicològic. Estan esgotats, i si ho barreges amb la mala sort i la poca fluïdesa al davant passa el que està passant», tot i que creu que els problemes extraesportius no són la causa del baix rendiment. «Se´ls veu absents, i estan involucrats en temes que no tenen res a veure amb el futbol, però penso que els jugadors d´aquest nivell saben diferenciar els problemes esportius dels personals», assegura Claramunt, que també creu que «diumenge vam recuperar sensacions en el joc. Avui sortirem a l´atac, guanyarem i tirarem endavant fins al final». Edgar Cardona també considera que l´estat físic no és el responsable de la crisi de resultats: «no té gaire explicació, em pensava que es tractava d´un problema físic, però veient els partits t´adones que a la segona part sí que podien i ho intentaven, però no entrava la pilota».

Tot i el mal resultat de diumenge passat davant el València, molts van albirar una millora en el joc i s´aferren a això per seguir creient en aquest Barça. Francesc Fernández pensa que no s´han de buscar culpables i aposta pels seus jugadors: «nosaltres podem tenir moltes ganes d´animar i de guanyar des de casa, i és molt fàcil criticar, però jo crec que els jugadors són més conscients que nosaltres del que poden guanyar i treballaran per aconseguir el doblet i donar-nos aquesta alegria a tota l´afició». «Ara estem preocupats per l´estat de forma, però hem de donar confiança a aquests jugadors i a aquest entrenador que l'any passat ens van donar el triplet».