L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M1) ha guanyat amb autoritat el Gran Premi d'Espanya de MotoGP que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Jerez de la Frontera malgrat l'esforç final del seu propi company d'equip, l'espanyol Jorge Lorenzo, per aconseguir-ho.

El vigent campió del món ha reaccionat tard a l'atac de Valentino Rossi i no ha pogut retallar l'avantatge d'una mica més de tres segons que ha arribat a assolir l'italià durant la carrera, després de la qual el pilot de Repsol Honda Marc Márquez segueix sent líder del campionat, per davant de Lorenzo i Rossi.

Valentino Rossi ha aconseguit la seva primera victòria des del passat any a Anglaterra, quan es va imposar en la cursa de Silverstone.

Rossi nos'ha deixat sorprendre al apagar-se el semàfor vermell i "ha negociat" en primera posició la corba de final de recta, a on Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) s'ha guanyat la segona posició, per davant de Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i Dani Pedrosa, que ha relegat a la cinquena plaça a l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) per a poc després de superar el seu company d'equip.

Ja en la segona volta Jorge Lorenzo ha intentat per primera vegada superar el seu company d'equip Rossi, igual que Marc Márquez ha fet amb Pedrosa, al qual ha avançat abans de completar aquest gir però ja amb aquest quartet destacat respecte a la resta del grup principal. La primera volta ràpida de carrera ha arribat de la mà de Valentino Rossi en el tercer gir, en ple esforç per escapar-se de les seves rivals, entre els quals el pilot de Repsol Honda i líder del campionat buscava un buit per on superar el vigent campió mundial, Jorge Lorenzo.

Una mica més enrere tant Dani Pedrosa com Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), Andrea Dovizioso i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) s'esforçaven per no perdre el contacte amb els pilots de davant. Per darrere, la cursa ha començat a perdre els seus primers protagonistes quan Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) ha caigut en el sisè gir i dotzena plaça, després d'uns bons entrenaments en què ha estat a punt d'aconseguir l'accés directe a la segona classificació . Una mica més tard la Ducati Desmosedici de Dovizioso ha començat a treure fum blanc que anunciava problemes de motor i per tant la consegüent retirada de l'italià, mentre el seu compatriota, al capdavant de la carrera, ja comptava amb gairebé tres segons d'avantatge sobre el duo perseguidor.

Al davant, Valentino Rossiha frenat una mica el seu ritme i va començar a rodar a 1:40 alts, mentre que Jorge Lorenzo estava rodant entre dos i tres dècimes més ràpid que ell, però amb més de dos segons d'avantatge semblava complicat que l'espanyol pogués agafar l'italià en les poc més de vuit voltes que restaven per disputar-se i aquest ha pogut administrar molt bé aquest avantatge.

La tercera plaça del podi ha estat per al també català Marc Márquez, que en aquesta ocasió s'ha pogut conformar amb la tercera posició, mentre que a la quartahan lliurat una batalla fins a l'últim metre Dani Pedrosa i Aleix Espargaró, que per aquest ordre han travessat la línia de arribada. En una còmoda cinquena posició ha acabat Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), que segons sembla té com a data límit fins després del Gran Premi de França, al circuit de Le Mans, per aclarir el seu futur a Yamaha, que li ha posat sobre la taula un contracte per ocupar la plaça de Jorge Lorenzo.

El català Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) i l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) s'han barallat per la setena posició, que ha estat per al transalpí, amb Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2) desè, i Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), en la divuitena plaça.

Moto2 i Moto 3

El britànic Sam Lowes (Kalex) ha aconseguit una victòria fàcil, la primera de la temporada, a l'imposar-se al Gran Premi d'Espanya de Moto2 que s'ha disputat avui, diumenge, al circuit de Jerez de la Frontera. Al podi també han acabat l'alemany Jonas Folger i l'espanyol Alex Rins, tots dos sobre sengles Kalex.

A Moto3, el sud-africà Brad Binder (KTM) s'ha adjudicat la victòria amb autoritat al Gran Premi d'Espanya de Moto3 que s'ha disputat al circuit de Jerez de la Frontera i consolida el seu primer posició al capdavant de la classificació provisional del mundial.