Tània Cornet, una manresana de 10 anys que estudia cinquè de primària a les Dominiques, és una de les ballarines catalanes amb més projecció i ja té experiència i triomfs importants, com els aconseguits al campionat d´Espanya de l´any passat, en el qual es va imposar en categoria individual i en parelles i va ser segona en grups. A més, fa un mes es va endur la fase estatal de la World Dance Cup a Sitges, i al final de juny anirà, si l´economia ho permet, cap a Jersey (Gran Bretanya) per disputar la final de la competició.

Quan et vas iniciar en el món del hip-hop?

Vaig començar quan tenia tres anys gràcies a la meva mare, que em va ensenyar vídeos de ballarins, i aquests em van agradar tant que em vaig apuntar a l´escola Gisela de Sant Fruitós.

I dos anys més tard ja vas anar a l´escola Julieta Soler...

Sí, en teoria en aquesta escola no agafaven noies de menys de sis anys, però en veure´m em van dir que, tot i ser més petita, tenia el nivell suficient per entrar-hi.

A més, també t´entrenes a la prestigiosa Musique de Barcelona i al centre La Sala de Gavà. Com vas arribar a entrar als dos llocs?

A l´escola Musique hi vaig anar per acompanyar la meva professora, que havia de fer un càsting. Però a l´hora de la prova em van proposar de ballar a mi també, i al final ens van agafar totes dues. I pel que fa a Gavà, un company de la Musique hi té una escola i em va proposar d´entrenar-me allà amb ell.

A la Musique competeixes amb noies que són vuit anys més grans que tu. Com t´adaptes a això?

Al principi em va costar una mica relacionar-me amb les meves companyes, però tècnicament em vaig adaptar de seguida.

L´any passat vas disputar l´estatal i vas obtenir dues victòries i un segon lloc. T´ho esperaves?

Sí, vaig guanyar en categoria individual i en parelles i vaig ser segona en grups. No m´esperava fer aquest paper, però em va sortir un bon campionat.

Fa un mes vas guanyar la fase estatal de la World Dance Cup a Sitges. Com va anar el campionat?

Abans de sortir estava nerviosa, però quan surto a ballar ja perdo els nervis i trec el millor de mi.

I al juny prendràs part a Jersey a la final del campionat juntament amb ballarins de tot el món. Amb quin objectiu hi aniràs?

Espero poder-hi anar, però no serà fàcil, ja que ens costa al voltant de 3.000 euros entre totes les despeses. Estem buscant patrocinis perquè es facin càrrec d´una part del preu, però de moment no en trobem. Si finalment hi vaig, intentaré fer-ho el millor possible per competir davant rivals de potències com Estats Units i les Filipines.

L´estiu passat vas participar al programa de Telecinco «Pequeños Gigantes». Com et va anar?

Era una competició per parelles. Vam passar dos càstings, però tot seguit vam perdre contra dues noies d´Alacant i ens van eliminar. Tot i això, vam fer amistat amb elles i després ens vam seguir veient.

A part de hip-hop, fa dos anys vas començar a fer ballet. Quines diferències hi ha?

Faig ballet a la Julieta Soler, però crec que em surt millor el hip-hop, ja que és un ball més modern.

Quina és la teva gran virtut com a ballarina?

Crec que tinc força memòria i m´aprenc bastant bé les coreografies, i això m´ajuda molt.

Quins són els entrenadors que t´han marcat més fins ara?

Tots els entrenadors que he tingut són molt bons, però m´agradaria destacar la Júlia i la Laura Isanta i el Kanga Valls.

Quins objectius de futur tens?

A part de continuar entrenant-me i d´anar millorant, també m´agradaria viatjar i fer una masterclass en llocs com Londres o el Japó.