L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), vigent campió del món de MotoGP, va sentenciar amb autoritat la seva segona millor classificació d'entrenaments de l'any en ser el més ràpid en el circuit de Le Mans per al Gran Premi de França de MotoGP, que es disputa demà, diumenge.

Lorenzo va ser l'únic pilot que va rodar en un minut i 31 segons, (1:31.975), nou rècord absolut del traçat francès i per això amb més de quatre dècimes de segon d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, l'espanyol Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), qui al costat de l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici Gp16), coparan la primera línia de la formació de sortida francesa.

En la segona línia de la formació de sortida van acabar l'espanyol Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), que va estar tot el cap de setmana entre els millors de la categoria, a més de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) i el britànic Bradley Smith (Yamaha YZR M 1), qui per uns instants va aconseguir rodar després de Jorge Lorenzo per aconseguir les seves referències en pista.

L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), vencedor a Jerez de la Frontera fa quinze dies, no va aconseguir millorar massa la seva situació al llarg de tots els entrenaments realitzats i al final es va haver de conformar amb un setè lloc, que representa la tercera línia de la formació de sortida, en la qual també estaran l'espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) i el britànic Calç Crutchlow (Honda RC 213 V).

Dani Pedrosa (Repsol Profunda RC 213 V) no va estar massa afortunat i ni tan sols es va poder apropar al seu millor temps personal del cap de setmana 1:32.915, en quedar-se en 1:33.109 i per tant onzè en la general d'entrenaments, quarta línia de sortida, la mateixa que ocuparà Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR).

Des de la tretzena plaça sortirà Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2), cinquena línia de sortida, amb Álvaro Bautista (Aprilia RS GP), dinovè, just per davant d'Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V).