Júlia Font, una navassenca de 13 anys que estudia segon d´ESO a l´Escola Diocesana de Navàs, és una de les porteres amb més projecció de tot el territori català, tal com demostra el fet que és indiscutible en l´equip infantil aleví del Sant Gabriel, un dels clubs potents en el futbol femení. A més, va poder jugar durant mig any a l´escola del Barça, però una inoportuna lesió al colze va fer que deixés la pràctica del futbol un temps.

Quan et vas iniciar en el món del futbol?

Vaig començar fa cinc anys, quan feia tercer de primària. M´agradava jugar-hi al pati de l´escola amb els companys, i un dia vaig anar a provar al CE Navàs, i va ser allà quan m´hi vaig enganxar.

I la temporada següent vas jugar mitja temporada a l´escola del Barça...

Sí, vaig anar a fer les proves i em van agafar, la qual cosa em va fer posar molt contenta. Però només vaig poder jugar durant mitja temporada, ja que em vaig lesionar al colze i vaig haver de deixar el futbol durant un temps.

En el teu retorn vas escollir anar al Puig-reig. Com és?

Tot i que el Barça em va dir que em feia un lloc quan estigués recuperada, això es va produir quan ja era a infantil, una categoria en què no hi ha equips femenins o mixtos de l´escola blaugrana. Vaig haver de buscar-me un club on hi hagués un equip infantil femení, i aquest va ser el Puig-reig.

Després vas estar un any al CE Manresa abans de fitxar pel Sant Gabriel.

El Sant Gabriel em va venir a buscar i em va oferir una beca per la qual el club em paga la roba i la fitxa, i nosaltres només ens hem de finançar els desplaçaments.

En el teu debut a Sant Adrià, quin objectiu us vau marcar?

Vam fer un equip per guanyar la lliga de Primera Divisió i entrar a la Copa Catalunya, un repte que finalment hem aconseguit.

A la Copa us enfrontareu a semifinals amb el Barça, l´Espanyol o l´Estartit. Com afronteu la competició?

Sí, amb blaugranes i espanyolistes ja ens hem enfrontat en la lliga complementària que estem disputant. Afrontem la Copa amb un repte clar: intentar arribar a la final. Si ens toca el Barça a semifinals serà complicat, ja que és el favorit, però si juguem amb els altres dos equips tenim més possibilitats.

Com és que vas voler ser portera en lloc de jugadora de camp?

A l´inici vaig provar ambdues coses i m´agradava fer gols, com tothom, però vaig veure que rendia millor com a portera.

Quins objectius tens de cara a les properes temporades?

Tinc previst marxar al Sabadell, ja que la beca del Sant Gabriel només és per a aquest curs. En canvi, en el club sabadellenc sí que em becarien, i a més podria ser l´única portera de l´equip, un fet que em permetria poder jugar tots els minuts. A més, a Sabadell hi ha el tècnic que em va dur al Sant Gabriel, i amb qui tinc bona relació.

Quin ha estat el teu millor moment sobre un camp? I el pitjor?

El millor va ser a la final del torneig de Cabanes davant l´Espanyol B, quan vaig parar un penal amb empat en el marcador i vam guanyar. I el pitjor va ser l´any passat al CE Manresa, quan vaig tenir una infecció en un dit del peu i no vaig poder jugar un partit decisiu per la permanència, que vam perdre i va significar el descens.

Quines virtuts tens com a portera? I què és el que més has de millorar?

Crec que sóc bona jugant amb els peus, en les sortides i en el joc aeri. En canvi, els tècnics diuen que he de parlar més al camp i organitzar l´equip.

Tens algun referent?

M´agrada molt Manuel Neuer, del Bayern de Munic, trobo que transmet molta seguretat.