La palista urgellenca Núria Vilarrubla s'ha proclamat campiona d'Europa de C1, modalitat no olímpica, de piragüisme d'aigües braves en la competició que s'ha fet aquest cap de setmana a Liptovsky Mikulas (Eslovàquia). Vilarrubla, que l'any passat ja va ser bronze al Mundial, guanya així la seva cinquena medalla en uns europeus i es confirma com la millor especialista de l'actualitat. La categoria de C1 (canoa) serà olímpica a Tòquio.

La nota negativa a Eslovàquia ha estat per a l'embarcació del palista d'Organyà Jesús Pérez, que al costat del seu company Dani Marzo va quedar fora de la final i, per tant, no va poder lluitar per la plaça olímpica. Pérez i Marzo ja van quedar fora dels Jocs de Londres.

D'aquesta manera, la representació espanyola als Jocs se centrarà en la medallista a Londres Maialen Chourraut, en K1. En aquesta modalitat també hi podia haver entrat l'urgellenca Marta Martínez, però cada estat només té una plaça i va ser per a la basca. També competirà a Rio el basc Ander Elosegi, que ha guanyat el bronze en C1 i Liptovsky Mikulas.