Com pot posar-se en un període de temps de 8 setmanes en bona condició física algú en edat madura, amb unes màximes garanties i un seguiment acurat?

El projecte del Top Health, que és un pla d'entrenament personal que té una nova implantació, és l'eina que es proposa, amb un programa de col·laboració del Cube Fitness Club i Regió7, del qual en aquestes pàgines n'anirem fent la crònica en els dos propers mesos. Hi ha també la participació de Ríos Running en el material esportiu i del centre d'estètica Moment's by Cube.

I més que objectius numèrics de forma específica o espectaculars, en aquest cas del que es tracta és el de fomentar un canvi d'hàbits i el de promoure una millora pel que fa a la qualitat de vida de l'individu. I es fa a partir de tres elements: un és el de l'entrenament personal; l'altre és el d'un pla dietètic que cal seguir en les vuit setmanes; i el tercer punt és l'ajut del fitness coaching, dins les tendències més actuals, cercant el que és l'ajuda i acompanyament a la persona en aquest trajecte vital de superació i esforç personal.

Oliver Fernández, exjugador de bàsquet de 39 anys i comercial de Regió7, és qui viurà, des d'aquesta setmana i en primera persona, el pla Top Health. El repte ha començat amb l'adient valoració personal i acudint a una oportuna cita amb la nutricionista.

Primer de tot, l'Oliver ha pujat dalt de la bàscula Inbody, que li ha mesurat els paràmetres del seu cos com la massa muscular, el greix, l'aigua corporal i també el seu metabolisme basal. Ha sorprès la quantitat de massa muscular que conserva (de 50 kg) tot i els mesos que fa que no juga. Té una alçada d'1,97 metres i el seu pes total és de 121,8 quilos, dels quals 33,8 són de greix (el 27 %). No és l'objectiu ni una meta a assolir tant si com no, però l'ideal seria baixar del 20% de greix del cos i acostar-se tant com es pugui a una reducció de pes de 18,3 quilos.

Vint-i-cinc anys jugant

Oliver Fernández, fill de Sant Joan de Vilatorrada i resident a Manresa, es mostra en l'inici del seu repte personal molt animat i expectant: «vaig deixar de jugar a l'equip del Vilatorrada la temporada passada, quan feia un ritme de tres entrenaments per setmana, a més dels partits; i des que em vaig retirar vaig al gimnàs però a un ritme menor, un parell de vegades per setmana.

Amb el programa Top Health i el suport dels grans professionals que em guiaran i assessoraran, espero que els resultats es puguin apreciar amb el pas dels dies i de les setmanes; jo hi posaré de la meva part!».

Oliver, que ara és director tècnic del CB Vilatorrada, ha estat un quart de segle com a jugador des dels inicis al CB Manresa i Unió Manresana (va ser campió català júnior i tercer d'Espanya). També va ser convocat alguna vegada al TDK Manresa abans d'iniciar un llarg periple que el va conduir als equips de Calp, Montsó, CB Valls, Ferrol, Navàs, Andorra, Sabadell, Igualada, Artés i Vilatorrada, on va deixar el bàsquet en actiu.

Arnau Abancó, FITness coach

«Més que uns números concrets, busquem un canvi d'hàbits»

«Després dels resultats que ha obtingut l'Oliver en la valoració inicial, toca plantejar-se objectius per enfocar el procés de pèrdua de pes.

La missió del nostre programa Top Health no és només perdre pes, és també millorar la qualitat de vida. No ens centrem a rebaixar uns quilos o un tant per cent de massa grassa en un temps concret, sinó ajudar l'Oliver a fer un canvi d'hàbits en l'àmbit de la salut, en l'àmbit nutricional i en activitat física. Segur que d'aquí a 8 setmanes, l'Oliver haurà perdut alguns quilos de pes i de massa grassa i haurem aconseguit mantenir o fins i tot augmentar la seva massa muscular, amb la qual cosa haurem millorat notablement la seva composició corporal».

Inés Martínez, diplomada en Dietètica i Nutrició

«Beurà molt i menjarà aliments frescos crus i de temporada»

«L'objectiu principal consisteix a perdre pes, però tenint en compte els hàbits saludables. En la valoració de l'Oliver hem pogut veure que la quantitat de greix en el seu cas és elevada, sobretot el visceral, el que envolta les vísceres, el fetge, els ronyons, i pot provocar malaties infeccioses, inclús diabetis. També cal tenir en compte que aquest greix comporta una retenció considerable de líquid. Haurà de beure molt, aigua i infusions. Caldrà retirar el greix de la dieta i afegir-hi aliments frescos crus i molt de temporada. En estètica treballem la pressoteràpia (tècnica de drenatge limfàtic) que contribueix a eliminar líquids, greixos i toxines».