El pilot australià Daniel Ricciardo (Red Bull) ha sigut el més ràpid de la classificació del Gran Premi de Mònaco i ha sumat la primera 'pole position' de la seva carrera, per davant dels Mercedes de l'alemany Nico Rosberg i el britànic Lewis Hamilton. L'australià, amb un temps d'1:13.622 aconseguit en la primera meitat de la sessió ser el més ràpid i sortirà per primera vegada en la seva carrera des de la primera plaça de la forquilla.

Ricciardo s'ha situat per davant dels dos Mercedes, del Ferrari de Sebastian Vettel, quart, i del Force Índia de l'alemany Nico Hülkenberg, que ha sorprès amb el cinquè millor temps.

L'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) ha sigut setè, just per darrere del seu company rus Daniil Kvyat i seguit pel mexicà Sergio Pérez (Force Índia). El bicampió del món espanyol Fernando Alonso (McLaren) va realitzar el dotzè millor temps, per davant del del seu company britànic Jenson Button.

El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va ser el primer a fer volta ràpida (1:16.976), encara molt lluny dels millors temps de les sessions del dijous. Després la va millorar Rosberg, i a aquest Hamilton; però va anar Vettel qui va fer un temps ja proper al esperable; 1:15.433 amb els pneumàtics ultratous.