Els socis administradors del despatx que ha portat els assumptes fiscals de Leo Messi des del 2004 van exonerar ahir de qualsevol responsabilitat el futbolista durant el judici que es fa a l'Audiència de Barcelona contra ell i el seu pare, Jorge Horacio Messi, per presumpte frau fiscal.

L'advocacia de l'estat demana per a tots dos 22 mesos de presó per haver defraudat 4,1 milions d'euros dels beneficis recaptats pels drets d'imatge del futbolista entre els anys 2007 i 2009 i la fiscalia sol·licita l'arxiu de la causa contra el jugador i una condemna de divuit mesos per al pare.

Així, Iñigo Juárez, soci administrador de Juárez Veciana Advocats, bufet especialitzat en fiscalitat internacional i dret esportiu que va assessorar Messi durant una dècada, va explicar que el futbolista "no passava pel despatx" i que l'interlocutor era el seu pare "Jorge Messi, i de vegades també el seu germà, Rodrigo".

De tota manera, i malgrat les diferents posicions sobre la responsabilitat del jugador, que segons Juárez "ni passava pel despatx a firmar papers", tant la fiscalia com l'advocació consideren que el pare de Messi va articular un entramat d'empreses en paradisos fiscals per ocultar els ingressos milionaris de l'explotació comercial de la imatge del seu fill.

Declaració de Minguella

També va ser citat com a testimoni de la defensa l'exagent de la FIFA Josep Maria Minguella, qui va portar el davanter i la seva família a Barcelona l'any 2000. Segons ell, "pel que vaig veure, els anys que vaig conviure amb ells, tenen poca formació". Fora de la sala va defensar el jugador i va preguntar-se que "com pot ser que amb tantes fortunes que hi ha a Espanya, Messi faci anys que és qui més impostos paga en aquest país?". Avui toca el torn de la declaració del jugador.