Tot l'aspecte esportiu del Gran Premi de Catalunya, que es disputa aquest cap de setmana a Montmeló, va quedar en un últim pla ahir a primera hora de la tarda per la mort del jove pilot mallorquí de 24 anys Lluís Salom. El corredor va perdre la vida a l'Hospital General de Catalunya, on va ser traslladat després de caure de la seva Kalex al revolt número 12 del circuit vallesà. Segons es va poder veure en unes imatges gravades per un aficionat, Salom va perdre el control de la moto, de la qual va caure. Aquesta es va estavellar contra les proteccions de plàstic, però ell no va poder evitar col·lidir contra la pròpia màquina.

Evacuat encara amb vida

Segons la nota publicada, un cop conegut el fatal desenllaç, per l'empresa Dorna, que gestiona el Mundial, "dos vehicles mèdics i dues ambulàncies van anar d'immediat a tractar el pilot i també es va desplegar un helicòpter mèdic per oferir-li assistència". Quan va arribar a l'hospital "va ser sotmès a una operació, però tot i que l'equip de traumatologia li ha dedicat el seu més gran esforç, ha mort a les 16.55 hores".

Tothom del pàdoc va quedar commocionat per la notícia i va fer arribar mostres de condol. Un dels més afectats va ser Valentino Rossi. L'accident va tenir lloc just a sota d'un grup d'aficionats seus, que li van explicar que "Salom ha anat de recte contra les barreres i llavors ha impactat contra la moto. És molt estrany. Probablement ha tingut una avaria, perquè no s'entén què ha passat". Per la seva banda, el portuguès Miguel Oliveira, que rodava darrere seu, va manifestar que havia perdut la roda davantera.

És el segon accident mortal al circuit de Catalunya, després del que va tenir el pilot de Supersport Rubén Torres, en l'estatal de velocitat el 2006.