La primera edició de la Manresa Street Night va omplir els carrers del centre històric manresà i va resultar un gran èxit de participació, amb més de 400 corredors que van escampar l'esperit atlètic i el bon ambient per tota la ciutat.

La cursa es dividia en dos recorreguts, un de cinc i l'altre de deu quilòmetres, que finalitzaven en una plaça Major plena de gom a gom i amb tots els suports logístics i estètics que reclama una cursa d'aquestes característiques, com les arcades de meta, el centre de control de xips i temps i un avituallament del qual els corredors van quedar molt contents, que constava de fruita, aigua, refrescos i iogurts per recuperar forces.

Tot i que no era el més important, els guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres van ser la promesa de l'Avinent Manresa Jan Bayona en la categoria masculina amb un temps de 18 minuts i 44 segons i Violeta Pusok (23'46'') en la categoria femenina. Oussama Chouati, també de l'Avinent Manresa, amb 36 minuts i 2 segons i Susana Von (46'02'') van ser els guanyadors de la cursa de 10 quilòmetres.

Un recorregut exigent

Vist el gran èxit, Lluís Serracarbasa, del gimnàs Cube, es va mostrar molt content amb l'acollida de la Manresa Street Night: "la intenció era que fos anual i que fos una cursa que estigués marcada al calendari, però havíem de veure la seva acollida. Hem aconseguit que més de 400 corredors omplin el centre de Manresa i estem contentíssims. La ciutat té ganes de córrer i també de fer curses nocturnes: la idea que hi ha és repetir-la cada any".

Una de les pors que hi havia era l'acceptació del recorregut. El guanyador, Oussama Chouati, admetia que "hi havia bastantes pujades i baixades i en alguna part hi havia moltes escales que et feien canviar molt el ritme", però res no va aturar els corredors, que van estar molt ben guiats pels voluntaris repartits per tot el recorregut en una cursa que va culminar amb l'entrega de premis per part del regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta, i un sorteig de regals per als corredors que quedaven a la plaça.