El Pavelló del Nou Congost de Manresa ha celebrat avui dissabte la primera edició de Congost Encistella, una festa de bàsquet solidari per recaptar fons per al laboratori de càncer infantil de la Fundació Sant Joan de Déu.

La capital de la Catalunya Central ha acollit una jornada d'esport, jocs, diversió, salut i solidaritat. En total s'han recaptat més de 2.300 euros. Tots aquests diners de les inscripcions, activitats, rifes i patrocinadors es dedicaran a la investigació del càncer infantil.

Amb l´ajuda del Bàsquet Manresa i l'Ajuntament de la ciutat, s'han reunit desenes de jugadors de totes les edats i condicions per jugar un torneig benèfic de frenètics partits de bàsquet a mitja pista i una sola cistella, amb un temps de 15 minuts a temps corregut. Els equips han jugat una desena de partits cadascun repartits entre el matí i la tarda.

Al migdia s'ha fet un partit entre personatges famosos com els actors del 'Crackòvia' Javi Jiménez i Jordi Ríos, o els periodistes Dani Senabre (No ho diguis a ningú - RAC1) i Raquel Mateos (TV3), entre altres, i veterans del Bàsquet Manresa com Jordi Singla, Roman Montañez, Carles Marco, Julián Ortiz o Enric Serrat.

A l'exterior els més petits han pogut saltar i botar en un castell inflable, participar en un taller de maquillatge o veure de prop motocicletes dels Mossos d'Esquadra i camions de l'Associació de Defensa Forestal (ADF).

Els diners s'han recaptat amb l'aportació de patrocinadors, la inscripció dels jugadors amateurs, una botifarrada, la venda de polseres solidàries o una rifa on s'han sortejat regals com una panera plena de fruita, una pilota de bàsquet, entrades a un spa, abonaments a un gimnàs o una samarreta del FIATC Joventut.