La delegació del Bages-Berguedà-Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol ha viscut la seva Nit de Campions 2016. La tradicional gala d'entrega de guardons als campions de futbol i futbol sala de la temporada va tenir lloc, un any més, al complex cultural de Cal Sitjes d'Artés.

Álvaro Montoliu, cap de comunicació de la Federació Catalana de Futbol (FCF), va ser l'encarregat de conduir una entrega de premis que va reconèixer 34 equips campions de lliga.

A banda dels guardons per la competició, també es van entregar premis honorífics al compromís, la dedicació i al joc net. En aquest sentit, el FC Oló va rebre el reconeixement a la seva esportivitat per sumar només 1 punt en tota la lliga i no retirar-se de la competició. La federació també va reconèixer Xavier Ribera per la seva tasca com a president al Puig-reig en el moment del seu comiat, i el jugador Marc Garcia, pels 25 anys en defensa dels colors del Puig-reig. El CE Súria es va endur el guardó al joc net per ser l'equip que ha vist menys targetes durant la temporada; va ser recompensat amb un desfibril·lador, obsequi de l'empresa Cardiosos. I finalment, deu equips més van ser reconeguts pel seu centenari (Puig-reig, Navàs, Monistrolenca, Sallent, Santpedor, Gironella, Berga, Vilada i Cardona) i un pels seus cinquanta anys (Pare Ignasi Puig).

Esteve Olivella, delegat de la Federació Catalana a Manresa, va presidir la cerimònia, acompa-nyat del vicepresident de la FCF, Pere Guardiola. Olivella va lloar la feina feta per la federació així com va valorar "l'alta participació dels equips masculins i femenins". Per la seva banda, Guardiola va ser breu i va recordar que "el futbol és passió amb respecte".