Els Orlando Magic han escollit l'ala-pivot Domantas Sabonis, fill del exjugador lituà Arvidas Sabonis, com a onzè seleccionat en el sorteig universitari de la NBA, i l'han enviat a Oklahoma Thunder a canvi a l'ala-pivot Serge Ibaka, exjugador del Bàsquet Manresa.

Domantas Sabonis, de 20 anys, que va néixer a Portland quan el seu pare jugava amb els Trail Blazers, abans de formar-se amb la Universitat de Gonzaga les dues últimes temporades, també és un vell conegut de la lliga Endesa, ja que havia jugat a l'Unicaja Màlaga.

Només saber-se l'elecció de Sabonis, que com a universitari va tenir mitjanes de 13,5 punts; 9,4 rebots i 1,3 assistències en els 74 partits que va disputar, la NBA ha donat a conèixer el traspàs dels drets del nou jugador als Thunder, que a canvi van enviar a Ibaka a Orlando.

El moviment es considera com el desig clar que tenen els Thunder de tenir el màxim espai salarial per intentar mantenir l'estrella Kevin Durant, que aquest estiu es converteix en agent lliure sense restriccions, ala franquícia d'Oklahoma City, on al costat del base Russell Westbrook, són els pilars.

En la mateixa operació, els Magic també cedeixen als Thunder l'escorta Victor Oladipo i l'aler turc Ersan Ilyasova.