Aquest matí, a partir de les 9.30 hores, la seixantena de corredors professionals que hi ha a Espanya es posaran en marxa Cocentaina per disputar el campionat estatal, una setmana abans de l'inici del Tour de França. Entre els ciclistes que avui seran a la sortida hi ha el navassenc Jordi Simón, enguany a l'equip del Verva ActiveJet, conjunt de Polònia que es troba dins del grup Professional Continental, la segona divisió del ciclisme que és per sota dels equips de l'UCI World Tour, els que prenen part en totes les proves de màxim nivell.

I Jordi Simón, de 25 anys, té l'esperança de captar l'atenció d'alguna de les formacions de màxima categoria per fer el salt. Arribarà a l'estatal uns dies després d'haver gaudit de l'experiència de la Volta a Suïssa, on es va classificar en el vintè lloc en una cursa prestigiosa i corrent amb molts equips de l'UCI Tour, davant dels quals Jordi Simón no va desentonar gens.

"Em trobo amb unes sensacions força òptimes. Portava uns 40 dies sense competir i la Volta a Suïssa m'ha anat molt bé. És una cursa molt exigent i preciosa de córrer. Em vaig deixar veure i acabar al top-20 en una volta de 9 etapes, té el seu mèrit". Des de Cocentaina, on aquest divendres va tenir ocasió de poder fer la inspecció del circuit de l'estatal, Simón explica a aquest diari que "la prova tindrà 194 quilòmetres, es fan sis voltes a un circuit que té 30 km i escaig. M'agrada, és força selectiu, amb pujades i baixades, tot un trencacames".

En aquesta prova, Simón fa la cursa sense disposar del suport de cap company d'equip: "segur que hi haurà el domini de formacions com el Movistar o el Caja Rural, les quals hi tenen 15 inscrits, seran les que controlaran més el transcurs de la competició durant les quatre hores i mitja de cursa". Es fa avui per no coincidir amb la jornada de les eleccions generals, i la sortida és força matinera per evitar un excés de calor. Simón ha arribat a un acord "amb l'equip Compak, que em facilitarà l'avituallament en la cursa. A banda dels 60 corredors de categoria professional, també surten amb nosaltres el centenar de millors amateurs. He de mirar d'estar el màxim atent, i tenir prou instint per saber quines seran les escapades bones. No és fàcil, els equips que tenen molts corredors sí que es poden dosificar més; en el meu cas he d'encertar perquè és impossible sortir a totes".

Una baixa important de cara al campionat d'Espanya d'avui és la d'Alberto Contador: un refredat el deixa fora del campionat estatal, el que és una mesura de precaució a pocs dies de l'inici del Tour. De cara a la cursa d'avui, Jordi Simón no pot assegurar "tornar a estar en els primers llocs de la classificació; les ganes hi són però tornar-hi a ser, serà molt complicat".