La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va denunciar ahir l'expulsió d'un entrenador, el cap de setmana passat, durant el campionat d'Espanya de tennis taula que es feia a Blanes per haver animat en català un dels seus jugadors. El tècnic del Tennis Taula Cassà, Carles Font, va haver de deixar la seva posició perquè el col·legiat no sabia si l'estava animant o li estava donant ordres de joc, un fet totalment prohibit en aquest esport.

Font va explicar que va veure la targeta groga per part de l'àrbitre, qui li va exigir que fes servir el castellà per animar el seu jugador. El tècnic va seguir en català dient-li "vinga, va, som-hi Andreu!", i aleshores el col·legiat el va expulsar.

La reacció de Font va ser anar a veure la jutgessa-àrbitra del campionat, Carmen Torrado, qui li va dir que no hi podia fer res, ja que el partit estava en joc. L'entrenador li va voler fer veure que era una situació injusta, però ella no li va fer cas, malgrat que, posteriorment, després de la reclamació del TT Cassà, li va reconèixer que la situació no havia estat correcta i que es faria una reunió arbitral perquè no passés de nou.

Segons Font, anys enrere li va passar una situació semblant a Almeria en les semifinals de dobles sub-21, quan un altre àrbitre va expulsar el seu entrenador per haver parlat en català. La seva opinió és que "el problema radica en què som catalans i no volen que parlem en la nostra llengua. A un tècnic xinès, rus o anglès ningú no li diu res, i als campionats d'altres països tothom pot parlar en l'idioma que vulgui".