Quatre anys més de president, n´està content?

Ni content ni trist. Per Nadal es van convocar eleccions i no es va presentar cap altra candidatura. Nosaltres sempre vàrem dir que no deixaríem el club a l´estacada, i el que tampoc no volíem era que pel fet de no presentar-se ningú fos una gestora qui es responsabilitzés del club. Per això ens vam decidir a continuar. Una junta gestora és una hipoteca, als tres mesos has de convocar eleccions i el marge de maniobra per poder tirar endavant els projectes és nul.

En tot cas té per davant quatre anys més de compromís...

De ganes n´hi, ha però hem de reconèixer que després de 6 anys, que han estat molt durs, la gent està cremada i cansada. I és quesón moltes hores dedicades i que no són retribuides. Després de tot el que hem lluitat per poder reduir el dèficit que ens vàrem trobar, no hauria estat coherent marxar. No era el millor per a l´Igualada. Vàrem decidir continuar, però si arribés una candidatura i algú diu que es vol fer càrrec del club, i ho veiem bé a la nostra junta, jo dimiteixo i es convoquen eleccions.

Pensa en algú en concret?

No, només en alguna persona amb ganes de treballar, que vingui amb idees noves. La fórmula està clara: s´ha demostrat que no cal ser un gran empresari ni formar part d´un gran lobby per poder dirigir el club més important de la ciutat. Els que estem al capdavant som pencaires, treballadors. Gent que tenim sentiment de club i que ens l´estimem.

Però és molt dur ser president de l´Igualada HC?

Sempre hi ha crítiques, pares que es queixen... A vegades tens la sensació que hi ha grup opositor. Però quan arriben les eleccions, les crítiques desapareixen, ningú no dóna el pas. L´estat econòmic, els problemes que hi ha, suposo que és el fre. Tot i així, puc dir que en general m´he sentit acompanyat per la junta directiva, pels socis i pares de la base.

Troba a faltar més suport per alguna banda, potser pel que fa a les institucions?

No tinc queixa de l´ajuntament. Però si fem una comparativa amb altres equips de l´OK Lliga, en les poblacions similars o inferiors a la nostra fan unes aportacions molt superiors que la que rebem.

Per tant pensa que hauria de donar més l´ajuntament?

No dic el que hauria de fer o no. Cal dir que la ciutat és coneguda arreu per l´hoquei, per tot el que es va aconseguir en la dècada dels 90. Tenim 6 copes d´Europa i potser aqui no se li acaba de donar valor, esperem que tot això si que pugui anar canviant.

Malgrat tot, el club va endavant. Quins canvis hi ha hagut en els darrers anys i què falta fer?

El club està viu, creix també en nivell d´espectadors. I dels onze conjunts que teníem hem passat als onze actuals, a mès del sènior. En patinatge artístic hem passat de 9 nenes a tenir-ne 40. També hem recuperat el sopar de fi de curs,14 anys després i aplegant prop de 200 persones. No se si a Igualada hi ha una altra entitat que aplegui tanta gent en un sopar de final de temporada. I com a novetat hem introduït el torneig de les 24 hores d´hoquei, tot un gran èxit. Però cal tornar a connectar amb la ciutat, i tornar a explicar què és i que ha representat l´IHC.

Quina és la major satisfacció des que presideix el club?

L´alegria més gran és que, tot i els maldecaps econòmics que ens han limitat, hem pogut mantenir l´equip a la màxima categoria. Els diferents tècnics i jugadors han fet un bon treball i han donat el millor d´ells mateixos per deixar molt en evidència aquells entesos que ens assenyalaven com a candidats al descens. A més cada any ens hem classificat entre els 9 primers; això ens dóna dret a poder jugar en els competicions europees.

Dues qüestions polèmiques. El retorn al club d´una secció de l´hoquei femení que actualment es troba constituït dins una altra entitat i la pujada de quotes en el patinatge artístic que ha causat indignació. Què en pot dir?

L´oferiment a les noies de tornar l´hem fet sempre. De fet, jo opino que l´equip femení ja no hauria d´haver marxat. L´espònsor es va esgotar i vam plantejar baixar de categoria durant un any per cercar els recursos necessaris. Això no es va entendre bé. Ara el seu retorn seria possible però només hi ha una sola persona que ho frena. Pel que fa al patinatge artístic sí que hi ha pares molestos però a mi em sap greu que algú vulgui fer córrer un discurs que és equivocat. Quan vam arribar no hi havia nenes, i la nostra opció va ser reduir quotes i regenerar la secció. Però en una assemblea es va parocat que en la emporada 2016-17 les quotes sí ja serien les mateixes que tenen els altres esportistes del club, i amb els mateixos deures i drets. A més, un cop s´igualin les quotes, les nenes de patinatge artístic tindran cinc hores de pista mentre que els nens que fan hoquei patins en tindran tres. Potser el que va ser un error, en el seu moment, va ser reduir les quotes, baixar-les.

Com valora la temporada de l´equip de l´OK Lliga?

Hem fet una gran campanya, de menys a més. Lentrenador, Ferran López, etra nou i necessitava tenir un temps d´adaptació. Alguns, en la cinquena jornada de lliga, volien que el fèssim fora. Després, amb la classificació a la butxaca per jugar la Copa, en la segona volta ja sí hem estat més regulars i hem anat cap amunt. Això significa que sí érem en el camí encertat i només calia donar temps a l´entrenador. Si el campionat hagués durat un mes més, i per la poca diferència dels punts que ens duiem entre els equips, en lloc de vuitens hauríem quedat quarts.

Quins són els objectius per a la propera temporada i com valora els fitxatges de Francesc Bargalló i Emanuel García?

Tenim plena confiança amb el Ferran López i ell busca tenor una plantilla equilibrada. Tenim amb 17 anys el Roger Bars, i Francesc Bargalló, amb 39, aportarà molt per la seva experiència. Tant ell com García no han vingut a Igualada pels calers sinó perquè creuen en el projecte esportiu.

Serà la primera temporada de l´IHC sense Ton Baliu. Pugen des de la base del club jugadors que li puguin agafar el relleu?

Estem aconseguint uns resultats magnífics amb els més joves: hem sigut els campions d´Espanya amb els juvenils, segons a Catalunta. En la direcció tècnica hem reforçat la coordinació amb les entrades del Marc Muntaner i l´Aitor Centelles que ajudaran molt. La marxa del Ton Baliu és una bona notícia per als joves però sí tinguéssim aqui més recuross podríem competir amb els grans.