A partir del proper mes de setembre el Berguedà tindrà un nou equip competint com a federat, i aquest club no serà cap altre que el CCR Alt Berguedà, que neix de la unió de sensibilitats de tres municipis de la zona com són Bagà, Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet. L'estrena de l'equip sènior a la Quarta Catalana, que jugarà a Guardiola de Berguedà, i el de futbol 7, que ho farà a Bagà, serà, doncs, gairebé imminent.

L'acte de presentació es va fer ahir al vespre al camp de futbol de Bagà, i va incloure la presència dels batlles dels tres municipis, Josep Lara (Guardiola de Berguedà), Nicolás Viso (Bagà) i Vicenç Linares (la Pobla de Lillet), així com els membres de la nova junta directiva i els equips base. També es va aprofitar per presentar la samarreta del club, que portarà símbols dels tres pobles berguedans.

La creació d'aquest nou club de futbol no ha estat idea d'un dia, sinó que ja feia temps que s'estava gestant. Un dels precursors de la nova entitat és Albert Petit, nou director esportiu, i que veu el CCR Alt Berguedà "com la culminació de les ganes que tenien molts jugadors de la zona escampats arreu de la comarca de compartir un sol equip. D'aquesta manera va plantejar-se la possibilitat d'unir esforços per primer cop entre la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Bagà, aprofitant l'estructura esportiva del CCR Baganès".

Les tres poblacions berguedanes volen donar una imatge "d'unió" davant d'un nou projecte que també aspira a promocionar la zona econòmica aprofitant el nombre de famílies d'arreu que cada cap de setmana aniran als partits. La idea és crear un nou referent futbolístic a la zona de l'alt Berguedà.

En aquest sentit, l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, va assenyalar que, "per primer cop, tres municipis de l'Alt Berguedà s'ajunten per tirar endavant una proposta esportiva. Cal valorar aquest fet, i deixar de banda els interessos polítics d'un i altres".

El primer equip del CCR Alt Berguedà jugarà al camp de Guardiola de Berguedà, que té la superfície de terra. En aquest sentit, Josep Lara va considerar que "ja entenc que tothom vol la gespa artificial, però primer, i abans de fer una inversió important, hem de veure com avança el projecte; cal una continuïtat".