La selecció estatal d'hoquei patins, que té entre els escollits l'igualadí Ton Baliu, ha posat punt final a la seva preparació per al Campionat d'Europa, que comença dilluns a Oliveira de Azeméis, Portugal. El combinat dirigit per Quim Paüls viatjarà avui cap a terres portugueses amb l'objectiu de conquerir l'Europeu en el mateix país on el va guanyar per darrer cop el 2012; a la final, Espanya va derrotar els amfitrions per 4 a 5 amb el gol definitiu de Jordi Bargalló quan només quedaven sis segons per acabar la confrontació.

Els rivals d'Espanya en el grup B d'aquest Campionat d'Europa seran, per aquest ordre, Àustria, Portugal i Suïssa (tots els partits seran retransmesos per Teledeporte). Sobre el paper, l'equip estatal i els portuguesos haurien de classificar-se per a les semifinals. Al grup A hi ha Alemanya, França, Anglaterra i Itàlia. Ton Baliu juntament amb Carles Grau i Jordi Bargalló són els tres únics jugadors que repeteixen de la selecció que va participar l'any passat en el Campionat del Món, a la Vendée, a França. Enguany, el CP Vic és l'equip que aporta més jugadors a Espanya, un total de quatre

Abans de marxar cap a Portugal, Ton Baliu, jugador i capità fins ara de l'Igualada HC i que la propera temporada jugarà al Porto, va declarar que "hi anem convençuts i amb ganes de fer alguna cosa important. Tots sabem que tenim el problema de les baixes de Marc Gual i Pedro Gil, que ens debiliten, però Espanya podria fer diverses seleccions competitives. Sigui com sigui, hi anem per guanyar, que és el que tots volem". El seleccionador Quim Paüls va comentar que jugar a Portugal és "complicat, però també un incentiu. Ara tenim l'ocasió de recuperar el ceptre europeu i, tot i que sabem que serà difícil, l'equip està preparat i motivat per fer-ho, sens dubte".

Un altre jugador, Jordi Burgaya, reconeix que Espanya ho tindrà tot en contra a Portugal, però, tot i així, hi ha possibilitats d'èxit: "sabem que és un lloc difícil pel públic, la pista i els arbitratges, però hem treballat bé i tenim confiança per guanyar".