El perxista català Dídac Salas no va aconseguir diumenge passat a Barcelona la mínima per classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio, després que hagués d'utilitzar una perxa prestada ja que les seves es van perdre en el vol que el va portar des d'Amsterdam, operat per Vueling.

L'atleta va competir la setmana passada en els Europeus d'Amsterdam, on va aconseguir 5,15 en la classificació i va ser eliminat. Va ser últim de 27 participants.

"No em va anar bé i vaig decidir tornar a Barcelona divendres passat per poder preparar el control que tenia diumenge dia 10 a la tarda al Serrahima", ha relatat l'esportista.

Una vegada a la capital catalana, Dídac Salas va rebre la notícia que les perxes no havien arribat i que seguien a l'aeroport d'Amsterdam.

"Dissabte i diumenge al matí vam tornar a les oficines de Vueling a l'aeroport de Barcelona per veure si eren ja allà i tot va ser inútil", ha assenyalat.

Les perxes van arribar dilluns, per la qual cosa l'atleta del FC Barcelona va participar en el control olímpic per aconseguir la mínima amb les d'un altre company.

"Les perxes de cada atleta són personals i intransferibles i jugar-me una mínima de 5,70 amb un material que no és el meu és molt complicat. Ho vaig intentar, però no vaig passar de 5,20", ha asseverat.

Dídac Sala ha recordat que la seva millor marca era de 5,60 aconseguida l'any passat, mentre que aquest any "comptava ja amb 5,50 que vaig aconseguir en el Campionat de Catalunya".

El perxista català, que ha estat una víctima més dels problemes que ha viscut l'aerolínia Vueling les últimes setmanes, ha recordat que ja no compta amb una altra oportunitat i que en el vol d'anada a Amsterdam "vam arribar amb quatre hores de retard, però van arribar les perxes".

L'atleta ha preferit oblidar l'incident i no donar-li més voltes a l'assumpte. "L'únic que he pogut fer és presentar una reclamació. Què més es pot fer?, s'ha preguntat".