En la prova ultrasky (105 km i 8.000 m de desnivell positiu) dels campionats dels món de skyrunning que es celebren aquests dies a la Vall de Boí, una de les favorites era la manresana, resident a Berga, Núria Picas. Degut a una caiguda, però, Picas va quedar fora de combat amb una lesió al turmell, havent d'abandonar quan es portaven poques hores de competició. Un turmell que, Núria Picas, tenia tocat des de feia unes setmanes, després d'aconseguir el gran repte d'unir la Cavalls del Vent i Carros de Foc per Sant Joan. Un problema que no ha acabat de resoldre tot i intentar forçar per córrer aquest Mundial.

A partir de l'abandonament de Núria Picas, la francesa Caroline Chaverot, també favorita, es va poder exhibir, aconseguint una folgada victòria, entrant a meta amb un temps de 14 h 41'.

Pel que fa a la cursa masculina, Luis Alberto Hernando es va imposar amb un temps de 12 h 53', que és el rècord de la prova. Hernando va dominar la cursa a partir de l'equador de la mateixa, deixant enrere el britànic Andy Symonds (13 h 26'); per darrera, Javi Domínguez seria tercer (13 h 38') i Manuel Anguita, quart (13 h 45').

En l'especialitat de marató (42 km i 3.200 m de desnivell positiu), es van coronar campions del món, el noruec Stian Angermund-Vik (aquests dies ha fet doblet amb el Quilometre Vertical) i la basca Maite Maiora (va ser tercera en el Quilòmetre Vertical per darrera de l'anoienca Laura Orgué).