Tres dies després de guanyar la Supercopa d'Espanya, el vigent campió de Lliga, el Barcelona, ??inicia dissabte la defensa del títol davant el Betis (18.15 h), al qual rebrà al Camp Nou, minvat en la seva nòmina de centrals.

Les lesions de Jérémy Mathieu i Javier Mascherano deixen a Luis Enrique sense poder triar a l'eix de la saga, on formaran els dos únics jugadors sans en aquesta demarcació: Gerard Piqué i el francès Samuel Umtiti, que va debutar com a titular a la volta de la Supercopa deixant bones sensacions.

Contra el Sevilla, Luis Enrique va reservar, pensant en la Lliga, al mateix Piqué, Sergi Roberto, Ivan Rakitic i Luis Suárez. Tots ells seran, en principi, titulars davant el Betis.

El tècnic del conjunt blaugrana tampoc podrà comptar Marc-André Ter Stegen i Andrés Iniesta, lesionats, ni amb un dels nous fitxatges, el portuguès André Gomes, qui arrossega una sanció de la temporada passada. També són baixa els brasilers Neymar da Silva i Rafinha Alcántara, que estan disputant amb la selecció 'canarinha' els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

La plaça de Neymar a la punta esquerra de l'atac l'ocuparà el turc Arda Turan, que ja ha jugat i marcat -ha fet 3 gols- en aquesta posició durant la pretemporada. Un altre dels dubtes d'aquest Barça és saber qui prendrà el testimoni de Dani Alves al lateral dret, si Sergi Roberto o Aleix Vidal. Tot apunta que serà el primer, a qui Luis Enrique va reservar a la Supercopa.

El francès Lucas Digne tornarà a ser titular al lateral esquerre, atès que Jordi Alba, que ha encadenat diversos problemes físics durant la pretemporada, encara va curt de preparació, mentre que una altre de les cares noves de l'equip, Denis Suárez, es perfila com el relleu d'Iniesta a la medul·lar.

D'altra banda, el de dissabte podria ser l'últim partit del meta Claudio Bravo amb el Barça si finalment decideix marxar al Manchester City, una possibilitat que avui ja ni tan sols s'ha atrevit a desmentir el mateix Luis Enrique.

Mentrestant, el Reial Betis buscarà la sorpresa a l'inici d'una nova etapa amb el tècnic uruguaià Gustavo Poyet després d'una pretemporada irregular, amb clars i foscos en oferir una bona imatge i obtenir bons resultats al principi i embrutar-la una miqueta en la recta final. Encara la visita al Camp Nou amb molta il·lusió i la idea de crear problemes al totpoderós Barcelona.

Amb un equip molt renovat de la mà del seu nou director esportiu, Miguel Torrecilla, amb nou fitxatges i el retorn de dos jugadors que estaven cedits -els joves Àlex Alegria i Álex Martínez-, els verd-i- blancs volen consolidar-se a Primera, superar el desè lloc de la passada campanya i mirar cap a Europa.

El debut de Poyet com a tècnic en la competició de lliga espanyola serà en un dels camps més complicats de Laliga, el de l'actual campió, encara que això no infon por als bètics, sinó molt respecte, i així intentaran donar una bona imatge davant el Barcelona i intentar arrencar un resultat positiu en l'inici d'aquest nou projecte.

L'exjugador uruguaià, que només té la baixa per lesió del lateral esquerrà Álex Martínez, ha citat a vint jugadors per a l'estrena, dels quals n'haurà de descartar a dos, i entre ells no estan dos dels seus últims fitxatges, el porter Manu Herrera (Saragossa ) i el davanter ucraïnès Novel·la Zozulya (Dnipro). Tampoc el migcampista David López, procedent del Nàpols i la incorporació encara no s'ha fet oficial.

És probable que el tècnic bètic reforci el mig camp amb dos dels seus fitxatges, el gal Jonas Martin i el xilè Felipe Gutiérrez, amb Joaquín i el belga Musonda a les bandes, Dani Ceballos a la mitja punta i el golejador Rubén Castro, encara que podria optar per un onze més ofensiu amb el paraguaià Sanabria acompanyant-lo.

Alineacions probables:

Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne, Sergio Busquets, Rakitic, Denis Suárez, Messi, Luis Suárez i Cremi.

Betis: Adam; Piccini, Pezzella, Mandi, Durmisi; Joaquim, Jonas, Felipe Gutiérrez, Musonda; Dani Ceballos; i Rubén Castro.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Comitè Navarro)

Estadi: Camp Nou

Horari: 18.15 hores.