El tradicional Trofeu Ciutat de Manresa, que organitza cada estiu el Gimnàstic, complirà demà la 39a edició i ho farà amb un nou format, el quadrangular, i absorbirà també el Trofeu Gimnàstic 2016, reservat, normalment, per al juvenil A del club escapolat.

El Gimnàstic Parc serà l'escenari de la lluita per assolir aquest prestigiós títol, que es disputaran el Sallent (Segona Catalana), el Puig-reig (Tercera Catalana), el Berga (Segona Catalana) i el juvenil del Gimnàstic de Manresa (lliga nacional). Les semifinals enfrontaran el Gimnàstic de Manresa juvenil contra el Puig-reig (a partir de les 16 hores) i el Sallent amb el Berga (a les 17 hores). Els guanyadors d'aquests partits disputaran a les 19 h la final del Trofeu Ciutat de Manresa, mentre que els perdedors lluitaran per aconseguir el Trofeu Gimnàstic 2016, a les 18 hores. Els quatre partits programats tindran una durada de 45 minuts cadascun.

El Gimnàstic de Manresa també està treballant en l'organització del Memorial Rossend Basullas de futbol base, que com és habitual, es jugarà el dia 11 de setembre, tot i que aquest any s'escau en diumenge. El club convidat per a aquesta nova edició és el Bordeta de Lleida. Estan previstos els partits amb la participació dels equips A i B benjamí, A i B aleví, l'infantil A i el cadet A del Gimnàstic i de l'esmentat Bordeta.