El pilot de Sant Fruitós de Bages David Checa, de l'equip Yamaha, es va proclamar campió de França en la categoria de Superbikes després d'imposar-se en les dues curses que es van celebrar al circuit de Carole. A més, Checa ha assolit el títol quan encara resten dues proves per al final del campionat, que es duran a terme el cap de setmana del 24 i 25 de setembre al circuit d'Albi.

El pilot fruitosenc ha dominat amb mà de ferro aquesta competició , ja que de les dotze curses que s'han disputat fins al moment n'ha guanyat un total de sis i ha acabat segon en cinc més. Tots aquests resultats li han permès aconseguir un total de 266 punts, 58 més que el segon classificat, el francès Kenny Foray (BMW), que n'acumula 208.

Al circuit de Carole les curses van ser molt accidentades, ja que ambdues es van haver d'aturar per culpa de diversos accidents i es van tornar a iniciar per tal de completar les 20 voltes reglamentàries. Checa va demostrar la seva superioritat davant tots els seus rivals, ja que a més de guanyar les curses amb molta solvència, es va imposar en cadascuna de les quatre parts que es van córrer .

En la primera prova, el fruitosenc va fer un registre de 19:26.513 i va superar Foray, que va ser segon amb un temps de 19:30.087, i el també francès David Perret, que va completar el podi amb una marca de 19:36.481. En la segona, Checa va acabar per davant dels francesos Baptiste Guittet (Suzuki) i Axel Maurin (Yamaha), que van finalitzar segon i tercer respectivament.

En acabar la prova i un cop assolit el títol de campió, el pilot fruitosenc va declarar que "vull agrair al meu equip que sempre ha preparat una bona Yamaha R1, els estimo a tots. També he de donar les gràcies a Yamaha i Dunlop, que estan treballant contínuament per fer-nos pneumàtics cada vegada més eficients".