El valencià Paco Alcácer, que aquest dijous ha estat presentat com a nou davanter del Barcelona per les cinc properes temporades, ha assegurat que ve al club català "amb molta il·lusió, moltes ganes de millorar i de créixer al costat de grans jugadors". Entre ells, el famós trident ofensiu que tindrà per davant, el format per l'uruguaià Luis Suárez, l'argentí Lionel Messi i el brasiler Neymar da Silva, i amb els qui compartir vestuari a definit com "un privilegi".

"El Barça és el millor equip del món, el que més futbol crea i és una experiència molt bonica estar al costat de Luis, Leo i Neymar. Vaig a aprendre molt d'ells, tant a nivell esportiu com a personal, perquè són molt humils", ha destacat.

Alcácer sobretot s'ha desfet en elogis cap a Suárez, a qui considera "el millor davanter del món". Del charrúa ha destacat "la seva mobilitat, l'efectivitat que té de cara a gol i la guerra que dóna" i s'ha mostrat convençut que va a "aprendre moltíssim d'ell" durant els propers anys.

Després d'entrenar-se aquest matí per segona vegada amb els seus nous companys a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, Alcàsser s'ha desplaçat fins al Camp Nou, on li esperava el president del club, Josep Maria Bartomeu. Amb ell ha mantingut una conversa que ha començat a la llotja i ha continuat al vestuari, on Alcácer s'ha vestit curt per presentar-se a sobre la gespa de l'estadi, davant uns 2.500 afeccionats, alguns d'ells abillats amb la samarreta del València.

Amb el '17' a l'esquena, el dorsal que ha heretat de Munir El Haddadi, Alcàsser ha posat per als fotògrafs i ha fet els habituals tocs amb la pilota, abans d'enviar un parell d'ells a la zona de la graderia on estaven els assistents a l'acte. "Espero estar a l'altura d'aquest club, d'aquest equip i de la confiança que m'han donat", els ha dit, micròfon en mà, poc abans de rebre de la marca de cotxes que patrocina al club el vehicle que ha triat per a aquesta temporada.

Ja a la sala de premsa del Camp Nou i acompanyat de la seva família, ha estat presentat pel vicepresident esportiu, Jordi Mestre; el director dels esports professionals, Albert Soler, i el secretari tècnic de futbol, Robert Fernández.

Alcácer sap que parteix com a suplent del famós trident i, encara que ha dit que la seva posició natural és la de "davanter referent", ha avançat que s'emmotllarà al que Luis Enrique li demani. "Si haig de jugar en banda o fins i tot de segona punta ho faré sense problemes", ha postil·lat.

Amb 23 anys recentment complerts, no podia "deixar escapar el tren" de jugar en el Barça: "Era fer un pas important en la meva carrera. Per això no vaig dubtar a venir", ha insistit.

Ha nomenat els exvalencianistas David Vila i Roberto Soldado com els davanter que més li han influït i s'ha definit com "un jugador d'àrea, de gol a primer toc, d'anar al primer pal".

El secretari tècnic del conjunt blaugrana, Robert Fernández, s'ha mostrat convençut que Alcácer va a augmentar el nivell de la plantilla i que tindrà oportunitats de demostrar la seva vàlua.

El fitxatge del punta de Torrent no ha estat fàcil. El Barcelona ha pagat per ell 30 milions fixos més 2 en variables i ho ha blindat amb una clàusula de rescissió de 100 milions.

De València, Alcácer no n'ha sortit de la millor manera, però allí és d'on és natural i ha assegurat que no té "cap problema" a tornar per gaudir de la seva terra quan no hi hagi futbol. Això sí, no amaga el seu disgust per la mala època que viu l'entitat llevantina. "El València és un club molt gran, molt proper al Barça i el Madrid, però en aquests moments les coses no s'estan fent bé", s'ha lamentat. Sap que Mestalla ha estat tradicionalment un polvorí i s'ha atrevit a donar-li un consell al exazulgrana Munir, qui ha heretat el '9' que ell ha deixat vacant en l'equip valencià.

"Que treballi com el qual més, que es deixi l'ànima en el camp, perquè això és el que vol la gent, perquè l'afició del València sempre desitja que el jugador que estigui en el camp ho doni tot", ha sentenciat.