El manresà afincat a Esplugues de Llobregat Ignasi Ávila, juntament amb el seu guia, el vilanoví Joan Font, competiran aquest dijous a la nit, a partir de les 22.38 hores a casa nostra, per aconseguir la medalla de bronze en la prova de persecució, categoria B per a limitats visuals, dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. Ávila i Font han aconseguit el tercer millor registre en la ronda classificatòria. Han invertit 4 minuts, 13 segons i 536 mil·lèsimes a fer els quatre quilòmetres de recorregut. En la lluita pel podi se les hauran amb els holandesos Stephen de Vries i Patrik Bos, els quals han registrat 4.14.018.

La rapidesa de la ronda classificatòria ve marcada pel fet que els sis primers classificats han batut el vigent rècord paralímpic de l'australià Kieran Modra, qui ha estat sisè i no podrà lluitar per repetir èxit. També ha quedat fora el seu compatriota Matthew Formston. La final la disputaran un britànic i un holandès. El primer, Steve Bate, amb el guia Adam Duggleby, ha batut el rècord del món amb un temps de 4.08.146. Es jugarà l'or, després de la prova d'Ávila, amb el neerlandès Vincent ter Schure qui, juntament amb Timo Fransen, ha fet 4.09.527.

En cas d'èxit, seria la tercera medalla paralímpica per a Ignasi Ávila, el qual ja va guanyar una plata a Sydney 2000 en 4x400 metres i un bronze a Pequín 2008 en els 1.500 quan practicava l'atletisme.