En el seu retorn a Primera, l'Alabès va assaltar el Camp Nou i va noquejar, per 1-2, al campió de Lliga, el Barcelona, un equip que va alinear un onze plagat de no habituals sinó també per la falta d'identitat en el seu joc.

Va sortir el Barça sense Messi ni Luis Suárez i amb una alineació que començava i acabava amb dos debutants: Cillessen, en la porteria, i Alcàcer com '9' de referència.

I, en poc minuts, l'Alabès va demostrar per què no ha perdut encara aquesta temporada i solament havia encaixat un gol -en el Calderón- en les dues primeres jornades del campionat.

Pellegrino va armar un onze amb una línia de cinc i una altra de quatre homes defensant molt enrere i va enviar un va avís al seu excompany Luis Enrique: si el Barça volia guanyar avui en el Camp Nou hauria de derrocar un mur.

Neymar, 111 dies després del seu últim partit amb el Barça, semblava haver oblidat com deleitava a l'afició culé quan es posava la samarreta blaugrana.

Rakitic, en dues ocasions, i Arda van intentar espantar al porter visitant, però tenien el punt de mira molt desviat, i tan sols un tir d'Aleix Vidal va obligar a intervenir a Pacheco per enviar la pilota a córner. Aquest va ser l'únic tret que els locals van fer entre els tres pals en tota la primera meitat.

L'Alabès va inquietar més amb molt menys. Un tir innocent de Ibai Gómez va donar la benvinguda a la Lliga a Cillessen, a qui Dyeverson va afusellar vint minuts després per posar el 0-1.

Mathieu va cabotejar a gol un servei de cantonada per igualar el xoc al minut de la represa. El central francès a punt va estar de fer el segon, en un altre córner, dos minuts després, però aquesta vegada el seu tret, amb Pacheco pràcticament batut, es va marxar fora.

Luis Enrique no ho va veure clar i va treure a Messi i a Iniesta, mancant mitja hora, però una altra pífia de Mascherano la va aprofitar Ibai per fer l'1-2 a vint-i-sis minuts per al final.

El tècnic barcelonista va donar entrada a Luis Suárez pel poc participatiu Alcàcer. Però el joc dels catalans seguia sense tenir continuïtat.

Una falta mal executada per Messi, un tir desviat d'Iniesta i un altre innocent de Mathieu que va bloquejar Pacheco va ser tot el bagatge ofensiu local abans d'arribar al temps afegit.

Aquí, Messi va tenir el gol de l'empat en l'ocasió més clara de tota la segona meitat. Digni li va posar una pilota enrere des de la línia de fons i l'astre argentí va rematar de primeres fos, fregant el pal de la porteria de Pacheco.