Guardiola va viure una estrena somiada en el seu primer derbi de Manchester. El City va sotmetre el United a Old Trafford, El teatre dels somnis que va contemplar el nou cara a cara entre el tècnic de Santpedor i José Mourinho, en la primera cita d'ambdós a la Premier League, inclinat clarament al costat del preparador català.

Els citizens van consolidar el seu lideratge en la competició anglesa, on comptabilitzen els seus partits per victòries, i van rendibilitzar especialment el rendiment ofert en la primera meitat, on van ser clarament superiors a un rival encara per fer, carregat de grans jugadors però sense una determinació clara per imposar el seu joc.

El United, que també va afrontar el xoc invicte, va encaixar la primera ensopegada del curs. Va sobreviure fins al final per la seva fe i empenta, estimulat per la curta diferència d'un marcador que va merèixer ser més ampli i per les indecisions del porter rival, el xilè Claudio Bravo, que va debutar amb el peu esquerre.

Guardiola i Mourinho es van mostrar fidels als seus principis. La pilota va ser bàsicament per al conjunt visitant, acaparat pel City al ritme imposat per David Silva, que va marcar la direcció del partit. Els reds es van veure superats al mig del camp i la seva resistència va durar un quart d'hora, el que va trigar Iheanacho a trobar De Bruyne, que va superar els centrals i De Gea.

No va tenir resposta el United, i tampoc Mourinho. I no només van fer aigües al mig del camp, sinó que també en defensa, com es va evidenciar en el segon gol. De Bruyne va enviar un xut al pal, i Iheanacho va recollir el rebot tot sol per fer el segon.

L'esperança la dóna Bravo

Els locals es van retrobar amb el partit gairebé sense voler. Gràcies a un error de Bravo, que tres minuts abans del descans va ser incapaç d'interceptar una pilota aèria sense complicacions que va acabar a les botes d'Ibrahimovic, que va aprofitar el regal.

El gol va estimular els locals, que van millorar a la segona meitat però sense poder aturar els contracops del City. Tot i l'empenta dels de Mourinho, el tercer gol dels de Guardiola sempre va estar més a prop que l'empat.