Dos tirs lliures anotats per Boja als últims segons, seguits dels pertinents errors de Fontanals i Pedreny per part de l'Esparreguera en la darrera jugada, van ser l'epíleg d'una final de la Copa Bages de molt nivell i jugada de tu a tu entre dos equips que militen a la Copa Catalunya. Els 29 punts de Pedreny no van servir perquè el títol viatgés cap al Baix Llobregat Nord. El partit va ser interessant des del començament. Així, un bon inici de l'anotador esparreguerí, amb 3 triples en quatre minuts, va donar les primeres diferències a favor dels del Baix Nord.

L'Artés, però, sabedor del seu talent, va saber-se refer i tot i gairebé no disposar de la participació de Portella, un dels seus puntals (només va jugar alguns minuts al primer quart), va saber reaccionar gràcies al fet que va jugar amb molta paciència. Així, es va arribar a la fi dels primers deu minuts amb un parcial de 25-20 a favor de l'Esparreguera. Al segon quart, aquests van sortir molt entonats, i un nou triple de Pedreny va situar onze punts amunt el seu equip. Semblava que el partit podia trencar-se, però els homes de Toni Mañosas van saber reaccionar, i dos triples seguits de Sensat van empatar el partit en entrar al darrer minut abans del descans. Una altra acció de tres punts va donar una diferència de +3 a l'Esparreguera a la mitja part (46-43).

La tònica d'igualtat va mantenir-se durant tot el tercer quart. L'anotació era alta per part de totes dues parts, però també és cert que les bones accions defensives feien que hi hagués certa precipitació en algunes jugades. Així, cap dels dos conjunts era capaç de trencar la dinàmica i es va arribar al darrer quart amb tot per decidir.

Els tirs lliures, clau

S'entrava al tram final amb un incert 63-60 i amb tot el peix per vendre. L'Artés va arribar a situar-se dos punts a sobre a tocar del final, però un triple de Pedreny va situar el 81-80. Boja va rebre falta i no va errar els tirs lliures.

L'Esparreguera va fallar la següent acció, i l'artesenc Illa també va anar als tirs lliures però els va errar tots dos. Així, primer Fontanals, amb una entrada a cistella, i després Pedreny, amb un tir més forçat, no van tenir l'opció de donar el triomf als del Baix Llobregat