El Sailfish Half Triatló Berga s'ha afermat com una cita que ha anat agafant volada cada any des que es va posar en marxa. El 2015 va aconseguir el rècord d'inscrits a la prova amb més de 900, i dimarts d'aquesta setmana s'ha tancat de forma definitiva la llista dels i les triatletes d'enguany, que arriben a 801 perquè s'ha volgut limitar el número. Es llançaran a l'aigua a les 8 del matí al pantà de la Baells, que serà l'arrencada d'aquesta competició que reuneix triatletes catalans, de la resta de l'estat i estran-gers.

El Sailfish Berga és un triatló de llarga distància que és organitzat per Dual Grups, amb col·laboració del Club Triatló Berga i el suport dels ajuntaments de Berga, Cercs, Vilada, Olvan, Gironella, Casseres, Puig-reig, l'Espunyola i Avià. També té el suport de Turisme del Berguedà, la Cambra de Comerç de Berga, el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Berga, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta d'una prova oficial de la Federació Catalana de Triatló i és Gran Premi Diputació.

Un trajecte exigent

Un cop fora de l'aigua els participants hauran de fer front a més de 100 km de recorregut les següents hores de competició: 90 es faran amb bicicleta i 21 corrent. Els primers estaran dividits en dues voltes a un circuit de 45 km que anirà des del pantà de la Baells fins a Berga, passant per Puig-reig, Casserres, Espunyola i Avià, entre d'altres. Un cop finalitzat aquest doble recorregut, els triatletes iniciaran el segment de la cursa a peu, que constarà d'un recorregut de 7 km en un itinerari urbà per dins la ciutat de Berga, que hauran de dur a terme tres vegades. Finalment arribaran a la meta instal·lada al passeig de la Indústria, que tornarà a rebre els participants que hagin superat el repte de cobrir el quilometratge de la Sailfish Half Tri-atló.

Una de les novetats que es van posar en marxa a l'edició del 2015 i que va tenir una acollida força positiva va ser la modalitat per als equips, la de relleus. És limitada a 75 equips. Aquells que aposten per fer la prova amb aquesta fórmula es reparteixen entre tres el triatló, amb un segment per a cadascun dels esportistes; és a dir, un d'ells nedarà, el següent farà els 90 km de ciclisme i el darrer serà qui cobrirà la mitja marató urbana, en córrer els 21 km finals.

L'organització ja va notar la primera vegada que es feia la cursa de relleus com pujava d'una forma ben considerable, prop del 15%, la participació femenina, la qual cosa va ser considerada un bon símptoma i per això enguany es repeteix la categoria.

Els triatletes que lluitin per ser els guanyadors és previst que es presentin corrent al passeig de la Indústria de la capital berguedana pocs minuts abans de les dotze del migdia, quan s'espera que hi hagi un gran ambient per rebre'ls i per aplaudir-los. De mica en mica, la resta aniran arribant a la meta, en un rosari que s'espera que duri cap a dues o tres hores.

A mesura que vagin acabant i es recuperin del seu esforç, tots els triatletes podran recollir els seus obsequis, repartits amb cura per l'organització. A les 14 hores està previst que es faci el repartiment de trofeus i premis als vencedors de les diferents categories que hi ha establertes. Finalment, hi haurà el sorteig de regals. L'organització espera finalitzar del tot la Sailfish Half Triatló abans de les 15 hores.