El pilot santfruitosenc David Checa, amb l'italià Niccolò Canepa i el francès Lucas Mahias, a l'equip francès Yamaha GMT-94, es va estrenar amb una novena posició, després d'una gran remuntada, en el Bol d'Or, primera cursa del campionat del món de resistència de la temporada 2016-17, que va tenir com a gran triomfador l'equip Sert, actual campió del món, amb Vincent Philippe, Anthony Delhalle i Etienne Masson, que van donar 687 voltes al circuit Paul Ricard.

Malgrat sortir en primera posició, l'equip de David Checa va patir en les primeres hores dues caigudes, sense conseqüències físiques per als pilots, però sí que la reparació de la màquina, ja que queien al lloc 50, a 25 voltes dels capdavanters. Però una gran remuntada els va portar a l'esmentada novena posició. La prova va ser molt dura i dels 55 equips que van iniciar la cursa només van acabar-la 31.

Darrere de l'equip Sert es va classificar la SRC Kawasaki, amb Gregory Leblanc, Randy de Puniet i Fabien Foret i 678 voltes, i en tercer lloc la Kawasaki oficial, amb Erwan Nigon, Osamu Deguchi i Hitoyasu Izutzu.