Josep Garcia i Mireia Badia es van proclamar campions d'Espanya en l'última prova del campionat a Santiago de Compostel·la.

El jove pilot surienc de Husqvarna ha realitzat un gran final de temporada i ha aconseguit el seu primer títol com a sènior i ha guanyat els dos dies a Santiago de Compostel·la -la darrera prova- tant en enduro 1 com en la classificació scratch, que conjunta tots els pilots de les diverses categories. Garcia, que després d'haver disputat l'última prova del Mundial d'Enduro a França, i d'haver guanyat en la categoria júnior que el permetia acabar en la tercera posició de la general, tenia posada la seva mirada a la cita de Santiago de Compostel·la, on es jugava el Campionat d'Espanya d'enduro 1, amb el seu gran amic Iván Cervantes.

Dissabte el pilot de Súria va sortir amb moltes ganes de fer-ho bé, i si aconseguia guanyar es proclamava campió estatal. Garcia va sortir com mai i no només va vèncer la categoria sinó que va adjudicar-se la classificació scratch, i amb aquest resultat certificava el títol. De les tretze especials disputades el dissabte el de Husqvarna en va guanyar 12 i es mostrava intractable.

Diumenge, ja amb el títol a la butxaca, tornava a sortir, sense tanta pressió, a fer-ho el millor possible i de nou tornava a guanyar la categoria i també era el primer en la classificació scratch. En aquesta ocasió va guanyar totes les especials, per la qual cosa no hi va haver cap rival que el pogués seguir. Amb els dos resultats del cap de setmana Garcia acabaria líder d'enduro 1, ja que havia guanyat totes les proves d'aquesta categoria i en la classificació general scratch acabava en la segona posició a l'estatal, darrere del de la Seu d'Urgell d'enduro 3 Jaume Betriu.

Amb aquest final de temporada, que no podia ser millor, el pilot de Husqvarna tanca un gran any, ja que ha acabat tercer al Mundial d'Enduro Júnior, Campió d'Espanya d'Enduro 1 i segon en l'estatal en la classificació scratch.

Ara Garcia ja es prepara per als ISDE (International Six Days Enduro), on ha estat seleccionat per l'equip espanyol, i que es disputaran aquest any al nostre país el mes d'octubre.

Badia, la millor fèmina

La manresana Mireia Badia (Husqvarna) va confirmar, a Santiago de Compostel·la, el seu domini a l'estatal 2016. La pilot de Motorgas s'ha imposat en cadascuna de les proves, també en les dues jornades d'aquest cap de setmana passat en terres gallegues. El dissabte va treure set minuts i mig d'avantatge a la segona classificada, Humi Palau, i el diumenge la diferència favorable a la manresana va ser de nou minuts.

Badia valorava el triomf aconseguit a Santiago de Compostel·la dient que "ha estat un cap de setmana intens amb un recorregut força exigent, que va empitjorar el diumenge a mesura que passaven corredors. Crec que el més destacat dels dos dies, al marge de les característiques del terreny i de la cursa en general, és que m'he sentit molt a gust i amb força. He notat com l'experiència adquirida al campionat del món m'ha servit per fer un pas endavant".

Sobre el títol de campiona d'Espanya d'enduro, Mireia Badia va manifestar estar molt "contenta per la consecució del títol, sobretot pel fet d'haver-ho assolit dominant tota la temporada. Crec que aquesta és la mostra de la meva evolució esportiva i el meu creixement com a pilot, però sobretot la conseqüència del treball de tota una gent que ha fet possible aquest èxit, començant pel meu pare i la resta de la meva família, que m'ha donat el suport i els mitjans per poder competir. També a Motorgas que ha confiat en mi i m'ha ofert un ajut molt valuós des de tots els punts de vista. Estic molt agraïda a tothom perquè malgrat que ho pugui semblar, el motociclisme no és només cosa dels que pilotem. D'altra banda, com a manresana i com a bagenca, em satisfà molt donar continuïtat a tota una tradició d'èxits de pilots de la comarca al món de l'enduro", va assegurar la manresana.