Gairebé dues-centes persones van rebre ahir a l'aeroport de Barajas la delegació espanyola d'esportistes que va competir als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016.

D'entre els esportistes que van aterrar, hi havia la nedadora de 17 anys Núria Marquès, medalla d'or en els 400 m lliures i plata als 100 esquena en categoria S9. Castellví de Rosanes li farà un homenatge aquesta nit, a partir de les 21.30 h a la plaça del poble. També van tenir una destacada participació el ciclista manresà Ignasi Ávila, plata en la prova de ruta per a deficients visuals amb Joan Font. El jugador de tennis taula Jordi Morales, present en els seus cinquens Jocs Paralímpics, va ser quart individual en Classe 7 i va arribar als quarts de final dins de la classificació per equips.

Entre ahir i aquest matí els 127 esportistes paralímpics rebran tot un seguit d'homenatges a Madrid abans de viatjar cap als seus llocs d'origen. La selecció estatal ha guanyat 31 medalles (9 d'or, 14 de plata i 8 de bronze), i ha estat onzena en el medaller definitiu.