L'exjugador del Barcelona Xavi Hernández, ara futbolista de l'Al-Sadd qatarià i entrenador a les seves acadèmies de futbol, ha opinat avui que el porter alemany Marc-André Ter Stegen, que va tenir una greu errada en la derrota de l'equip blaugrana contra el Celta de Vigo, ha de seguir sent "valent" i "atrevint-se".

"No vaig veure el partit contra el Celta, però el Barça pren sempre molts riscos, no es valora la feina del porter i moltes vegades no defensem la seva qualitat. L'error d'un porter es veu molt més, lògicament. Se li ha de dir a Ter Stegen que és valent, que s'atreveixi i que el futbol del Barça és això, proposar, i ell és el que fa", ha assegurat Xavi en un acte de LaLiga, de la qual és ambaixador, a Madrid.

El Barcelona va caure per 4-3 diumenge passat davant el Celta en un partit en el qual el porter alemany va cometre una greu errada en el quart gol de l'equip gallec, marcat pel xilè Tucu Hernández, error que el mateix Ter Stegen va reconèixer després del partit.

Malgrat les derrotes amb el Celta i l'Alabès en aquest inici de la lliga, Xavi ha opinat que el Barcelona està "igual de bé" que altres temporades.

"No han començat com tots pensàvem, però tampoc el Reial Madrid i l'Atlètic. Això és bo per a LaLiga, aquesta competitivitat que hi ha", ha dit.

Xavi també s'ha pronunciat sobre el seu futur, que ell mateix reconeix que estarà lligat a les banquetes, encara que és "molt d'hora" per vincular-lo a la del Barcelona.

"Tothom em pregunta i em veu com a futurible entrenador, però és d'hora. M'estic formant, estic veient el meu futur a l'acadèmia Aspire (Qatar) i gaudint d'una altra faceta del futbol. És molt d'hora per dir que seré entrenador i molt menys del Barcelona. Cal formar-se bé, tenir experiència i estar capacitat. De moment, no ho estic", ha reflexionat.

Al migcampista i ambaixador de LaLiga li sembla "una ximpleria" que es critiqués Raúl González, exjugador del Reial Madrid, per acudir a un acte del Barcelona als Estats Units, cosa que li va semblar "comprensible" perquè era un acte de LaLiga, i ha apuntat que segueix pensant que l'argentí Lionel Messi és millor que el portuguès Cristiano Ronaldo.

"Ja vaig veure que Cristiano no s'ho va prendre bé, però segueixo pensant el mateix. És veritat que té tres Pilotes d'Or, jo intento no faltar al respecte a ningú. Sóc el més franc possible i la meva opinió no canvia, penso el mateix i crec que no falto al respecte a ningú", ha emfatitzat.

Això no obstant, ha assenyalat que si es vota "pels títols", el portuguès hauria de guanyar aquesta edició de la Pilota d'Or. "Si els que voten donaran els seus vots pels títols, el favorit pot ser Cristiano, lògicament, però estarà molt renyit", ha pronosticat.