A diferència del que havia estat la primera semifinal entre el Barça Lassa i el Castellar (11 a 0), el duel entre el Manresa Futbol Sala i el Catgas Energia va ser molt més emocionant fins al punt que els manresans van estar a punt de donar la sorpresa i eliminar un dels dos grans de la Copa Catalunya. Gràcies sobretot a una sensacional segona part, el Manresa FS va fer suar de valent el conjunt colomenc malgrat dominar parcialment la confrontació per 1 a 4 entrada la segona part.

Malgrat aquest resultat desfavorable, els manresans no van donar per perdut en cap moment el duel fins al punt d’igular-lo a 4 gols. Al final, però, va comptar més la qualitat individual d’alguns dels jugadors del Catgas per sentenciar definitivament la segona semifinal d’aquesta Copa Catalunya que es juga al Nou Congost.

Només començar, quan encara no s’havia arribat a un minut de joc, un contracop molt ben trenat dels manresans va fer pujar l’1 a 0 al marcador, obra de Josan, després de rebre una bona assistència de Gordillo, que el va deixar sol davant Prieto definint amb un xut ras arran de pal. Els de Jordi Rozas amb el resultat favorable es feien forts en defensa, i només xuts llunyans dels colomencs posaven en perill la portera d’Adil. Va ser, però, l’entrada del manresà Carles Corvo que va fer canviar la dinàmica del partit.

Només saltar a la pista, amb un xut potent a l’escaire , va igualar la confrontació. Tres minuts després, el mateix Corvo va estar a punt de fer l’1 a 2, però el seu xut en aquesta ocasió va anar a fora per ben poc. Ja al minut 13, Sergio González va aprofitar una pèrdua de pilota en defensa dels manresans per fer un xut ras des de la banda esquerra que va sorprendre Adil.

A mesura que passaven els minuts, el Manresa FS tenia més dificultats per sortir del darrere, tot i que en alguna ocasió aconseguia causar algun ensurt al porter visitant Prieto. Va ser, precisament, en un llançament de córner mal executat dels manresans la raó per la qual Sepe, en contracop, es va presentar davant Adil, a qui va perforar per tercer cop. Malgrat el marcador desfavorable d’1 a 3, l’equip local va donar una bona sensació malgrat la superioritat evident del Catgas Energia.

Segona part d’infart

La continuació del partit va ser molt diferent. Tot i que Sepe va situar l’1 a 4 al minut 23, amb una falta indirecta que va desviar un defensor manresà, el Manresa va saber reaccionar i va tenir contra les cordes un Catgas que es va veure superat sobretot pel joc d’atac local. Després d’un xut al pal de Dani Salgado al minut 34, Josan, en una doble rematada, va iniciar la remuntada d’un conjunt manresà que començava a creure en les seves possibilitats.

El conjunt de Jordi Rozas feia una pressió molt alta i aconseguia la recuperació de moltes pilotes. Poc després del 2 a 4, Alejandro va aprofitar una passada d’Asis per marcar el tercer gol local, i un minut després, en una sensacional acció individual, Gordillo empatava el duel. Faltaven 11 minuts i tot podia passar, ja que el Manresa havia fet el més difícil i el Catgas Energia havia donat el partit per guanyat amb el parcial d’1 a 4 en l’entrada d’aquesta segona part.

El Catgas va haver de refiar-se de les seves vaques sagrades per no veure’s definitivament sorprès pel Manresa FS. Va ser precisament el veterà Dani Salgado qui va desfer l’empat al minut 33. Aquest gol va deixar en certa forma tocat l’equip de casa, però malgrat això va continuar lluitat per tornar a igualar el matx. Al minut 35 Said, en una bona opció, va xutar massa alt, i al 36, Asis ho va fer al pal. Quan faltava poc més d’un minut el tècnic local Jordi Rozas va optar per jugar amb porter-jugador, però aquesta tàctica no va ser efectiva i quan faltaven 17 segons per acabar el partit els col·legiats, molt protestats pels de casa, van xiular la sisena falta al Manresa FS.

El corresponent doble penal el va xutar Dani Salgado, i tot i que en primera instància Adil va aturar, el rebuig va anar a parar de nou als peus del jugador del Catgas, que aquest cop no va perdonar i va establir el definitiu 4 a 6. Avui Catgas i Barça es veuran les cares en la final a partir de les 21 hores (entrada gratuïta).